Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Επιμελητήριο Πιερίας: Το πρόγραμμα «Γέφυρα» στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης με κεντρικό ομιλητή τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους


Ενημερωτική τηλεδιάσκεψη για το πρόγραμμα «Γέφυρα» της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 1 Σεπτεμβρίου 2020 με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Πιερίας.

Το πρόγραμμα προσφέρει εννεάμηνη επιδότηση των-πάσης φύσεως δανείων που ελήφθησαν με υποθήκη την πρώτη κατοικία και υλοποιείται μέσω ειδικής πλατφόρμας της Ε.Γ.Δ.Ι.Χ.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών κ. Φώτης Κουρμούσης ο οποίους ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τους τρόπους με τους οποίους οι δικαιούχοι μπορούν να λάβουν την κρατική επιδότηση διάρκειας εννέα μηνών.
Δικαιούχοι του προγράμματος «Γέφυρα», όπως ανέφερε ο Ειδικός Γραμματέας, είναι όλα τα φυσικά και τα νομικά πρόσωπα που επλήγησαν από τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης.

Στην ενημερωτική τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Πιερίας Άννα Μάνη και ΜπέττυΣκούφα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων Πιερίας-Ημαθίας-Πέλλας Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης, εκπρόσωποι επαγγελματιών κ.α έχοντας την ευκαιρία να αντλήσουν εξειδικευμένη πληροφόρηση για τους τρόπους με τους οποίους, ο κάθε δανειολήπτης, ανάλογα με την περίπτωσή του, μπορεί να υπαχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλίας Χατζηχριστοδούλου  ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την ανταπόκριση σημειώνοντας παράλληλα ότι το Επιμελητήριο θα συνεχίζει να δίνει τη δυνατότητα στα μέλη του να πληροφορούνται για  τα νέα μέτρα που αφορούν τη στήριξη της επιχειρηματικότητας από τους πλέον αρμόδιους φορείς προκειμένου να μπορέσουν να δώσουν λύσεις στα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει στις επιχειρήσεις οι συνέπειες του κορωνοϊού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου