Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Κοινωνικό Ιατρείο στις κτιριακές εγκαταστάσεις του παλαιού νοσοκομείου από τον Δήμο Κατερίνης


Κώστας Κουκοδήμος: «Ενισχύουμε τη λειτουργία του δικτύου των δομών Αλληλεγγύης»

- Υπεγράφη σήμερα το πρωτόκολλοπαράδοσης – παραλαβής του κτιρίου από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δασών Πιερίας& τον Δήμαρχο Κατερίνης

Στην υποστήριξη και  φροντίδα της υγείας των κατοίκων του Δήμου Κατερίνης αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά  η ίδρυση - λειτουργία Κοινωνικού Ιατρείου στο χώρο του παλαιού Νοσοκομείου(διασταύρωση των οδών 7ης Μεραρχίας & Νοσοκομείου), στο διώροφο κτίριο (εμβαδόν ισογείου 153 τ.μ. και α’ ορόφου 139 τ.μ.), το οποίοπαραχωρήθηκεάνευ ανταλλάγματος στον Δήμο Κατερίνης κατόπιν  σχετικού αιτήματος, που διατυπώθηκεπρος τη Διεύθυνση Δασών Πιερίας. Ήδη σήμερα υπογράφηκεστο Δημαρχείο, από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δασών Πιερίας Γεώργιο  Μαυρίδη και τον Δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο, το σχετικό πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμοςευχαρίστησε τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δασών για την άμεση ανταπόκριση και την παραχώρηση του κτιρίου, ενώ όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Η υγεία είναι ό,τι πιο σημαντικό. Ειδικά σήμερα που διανύουμε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο με σημαντικά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, που έχουν  επηρεάσει  τη λειτουργία των δομών παροχής υγείας αφενός, και αφετέρου την δυνατότητα των συμπολιτών μας να ανταποκρίνονται σε αυτές τις  ανάγκες τους. Ενισχύουμε για το λόγο αυτό έμπρακτα τη λειτουργία του δικτύου των δομών Αλληλεγγύης στον Δήμο μας. Δίνουμε έμφαση στην καθημερινή ιατροφαρμακευτική φροντίδα των συνδημοτών μας».

Και ο κος Κουκοδήμος κατέληξε στα λεγόμενά του ως εξής: «Σύντομα ο Δήμος μας θα διαθέτει ένα ιατρικά και τεχνολογικά άρτιο εξοπλισμένο κτίριο, το οποίο θα  παρέχει υπηρεσίες φροντίδας σε ηλικιωμένους, άτομα με αναπηρία και υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής στο γενικότερο πληθυσμό του Δήμου, ενώ θα εξυπηρετεί δωρεάν τους ανασφάλιστους και ανήμπορους δημότες. Επιπλέον, θα παρέχει ενημέρωση και συμβουλευτική για ζητήματα ασφάλισης, προνοιακών επιδομάτων, κοινωνική στήριξη κ.α.».
Αξίζει να σημειωθεί, ότι, η διάρκεια της παραχώρησης του κτιρίου, στο οποίο θα λειτουργεί το υπό ίδρυση κοινωνικό ιατρείο και ανάλογες δομές υπηρεσιών του Δήμου Κατερίνης, ορίζεται σε 15 έτη, ήτοι έως τις 08/09/2035.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου