Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020

ΓΕΛ Λεπτοκαρυάς - Δεν είμαστε κατά της μάσκας. Στόχος η αφύπνιση των αρμόδιων φορέωνΣήμερα Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου αποφασίστηκε από την πλειοψηφία των μαθητών του Γενικού Λυκείου Λεπτοκαρυάς η ΚΑΤΑΛΗΨΗ του σχολικού χώρου. Η απόφαση αυτή πάρθηκε έπειτα από ψηφοφορία όλων των μαθητών, υπογράφηκε και δήλωσαν υπέρ για τους ακόλουθους λόγους:

1. Παρά το γεγονός ότι ήταν πρόταση των Εκπαιδευτικών Σωματείων που κατατέθηκε εγκαίρως από την πρώτη φάση ακόμα της επιδημίας, υπάρχουν αίθουσες οι οποίες αποτελούνται από 23 παιδιά. Για ακόμα μια φορά, είμαστε απλοί θεατές ενός αδύναμου εκπαιδευτικού συστήματος, το οποίο δεν έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τα κονδύλια για την Παιδεία-Υγεία.

2. Η κυβέρνηση ακόμα και σε συνθήκες επιδημίας, γνωρίζοντας ότι δεν μπορούν να υπάρξουν μαζικές διαδηλώσεις, προχώρησε στην ψήφιση του νομοσχεδίου που αφορά την παιδεία (νόμος 4692/2020), Απο το νομοσχέδιο αυτό τασσόμαστε κατά της εισαγωγής του "νοερά" μαθήματος.  Θεωρούμε ότι στερεί απο τους μαθητές χρόνο, ο οποίος θα ήταν πολύτιμος σε μαθήματα προσσανατολισμού. Απλοί θεατές λοιπόν όπως προαναφέρθηκε, ενός συστήματος το οποίο καθίσταται πλέον "ασταθές".

3. Ο νομός Πιερίας είναι από τους νομούς τους οποίους έχουν επιβληθεί έκτακτα μέτρα από το Σάββατο 22 Αυγούστου. Πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει το διαγνωστικό τεστ του  COVID-19, ώστε να εξασφαλιστεί η υγειονομική ασφάλεια των μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών.

4. Αίτημα μας είναι η πρόσληψη ακόμα μιας καθαρίστριας για την καλύτερη υγιεινή της σχολικής μονάδας ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο η πιθανότητα της μετάδοσης του ιού.

ΥΓ1-Στόχος της κατάληψης είναι να προβληματίσει αλλά και να αφυπνίσει τους εν λόγο αρμόδιους φορείς.

ΥΓ2-Γνωρίζουμε ότι διανύουμε μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις του 21ου αιώνα. Δεν τασσόμαστε κατά της χρήσης μάσκας καθώς γνωρίζουμε ότι προστατεύει φορείς και μη, ενώ μειώνει και τις πιθανότητες εξάπλωσης του ιού.

ΥΓ3-Είμαστε σε θέση να τηρήσουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά τη διάρκεια της κατάληψης ώστε να εξασφαλίσουμε στο ακέραιο την ασφάλεια των μαθητών αλλά και της σχολικής μονάδας.

ΥΓ4-Λύσεις υπάρχουν για όλα. Η θέληση αγνοείται… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου