Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΟΡΙΝΟΣ – Κρούσμα κορονοϊου σε εκπαιδευτικό του Γυμνασίου Κορινού – Κανονικά θα λειτουργήσει τη Δευτέρα


Θετική βρέθηκε στον κορονοϊό εκπαιδευτικός του Γυμνασίου Κορινού, η οποία όμως είχε τεθεί σε προληπτική καραντίνα από τις 14 Σεπτεμβρίου και δεν ήρθε σε επαφή με μαθητές.

Με ανακοίνωσή του ο διευθυντής του Γυμνασίου Κορινού, εμφανίζεται καθησυχαστικός, αφού ενημερώνει γονείς και μαθητές πως ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, ενώ σήμερα Σάββατο με πρωτοβουλία του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θάνου Μπαρμπαγεωργόπουλου, εξειδικευμένο προσωπικό προχώρησε προληπτική απολύμανση των εγκαταστάσεων του σχολείου

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Διευθυντής του Γυμνασίου Ιωάννης Πούτης, αναφέρει: Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 18-9-2020 επιβεβαιώθηκε θετικό κρούσμα COVID-19 σε εκπαιδευτικό του σχολείου μας. Η εκπαιδευτικός είχε ήδη τεθεί σε καθεστώς προληπτικής καραντίνας από τις 14-9-2020. Ενεργοποιήθηκε άμεσα το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ για τη διαχείριση επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 σε σχολικές μονάδες και ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες ενέργειες. Το Σάββατο 19-9-2020 με πρωτοβουλία του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης του δήμου Κατερίνης, κ. Αθ. Μπαρμπαγεωργόπουλου έγινε σχολαστική απολύμανση από εξειδικευμένο συνεργείο σε όλους τους χώρους του σχολείου, έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος για τα μέλη της σχολικής κοινότητας.

Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει επιδημιολογική διερεύνηση από τον ΕΟΔΥ και αφού γίνει εκτίμηση κινδύνου θα αποφασιστεί αν χρειάζεται να ληφθούν επιπλέον μέτρα. Συνεπώς, τη Δευτέρα 21-9-2020 το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά και με ασφάλεια για τους μαθητές και το προσωπικό, εφόσον τηρούνται επιμελώς τα μέτρα προφύλαξης με τη χρήση μάσκας προσώπου, την αποφυγή συγχρωτισμού και το συχνό πλύσιμο των χεριών.

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Πρωταρχικό μέλημα όλων μας στις πρωτοφανείς συνθήκες πανδημίας που βιώνουμε είναι η υγεία και ασφάλεια των παιδιών σας, έτσι ώστε να μην στερηθούν τα αγαθά της μόρφωσης και της κοινωνικοποίησης που προσφέρει το σχολείο. Παρακαλούμε ιδιαίτερα να στηρίξετε τη διεύθυνση του σχολείου και τους εκπαιδευτικούς μας που μοχθούν καθημερινά προς αυτή την κατεύθυνση και να μας έχετε εμπιστοσύνη. Η παραπληροφόρηση και οι ανυπόστατες φήμες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες στην τοπική μας κοινωνία δεν έχουν καμία απολύτως βάση.

Για κάθε νέα εξέλιξη θα έχετε άμεση και έγκυρη ενημέρωση», καταλήγει ο Διευθυντής του Σχολείου.

Πηγή: eptanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου