Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2020

Αναβρασμός στο ποδόσφαιρο με τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού


Τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα έχουν ισχύ από την Τρίτη, 1η Σεπτεμβρίου έως και την Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού

Η απόφαση πάρθηκε έπειτα από έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 31 Αυγούστου, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα, όπως διαμορφώθηκαν και με τα χθεσινά αποτελέσματα σε ολόκληρη την Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης.

Τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα, όπως αναφέρει το Newsbomb.gr, πραγματοποιούνται με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κατόπιν εισήγησης και σύμφωνης γνώμης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, αποφασίστηκαν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

• Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

• Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

• Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

• Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη σε ισχύ η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης στην Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης.

Στο ίδιο καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων παραμένουν τα Χανιά, η Χαλκιδική, η Μύκονος, η Πάρος, η Αντίπαρος, η Ζάκυνθος και η Λέσβος.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 14 ημέρες από Τρίτη 01-09-2020 και Ω/06:00 έως την Τρίτη 15-09-2020 και Ω/06:00.

Αναβρασμός στις ομάδες

Αναβρασμό έχει φέρει στις τάξεις των ανθρώπων του ποδοσφαίρου του Ηρακλείου η απόφαση του Ν. Χαρδαλιά για νέα αυξημένα περιοριστικά μέτρα στο Νομό Ηρακλείου, σύμφωνα με το prismanews.

Πλέον με την απαγόρευση συνάθροισης άνω των 9 ατόμων αυτομάτως ακυρώνονται όλα τα προγραμματισμένα φιλικά που είχαν κανονίσει οι ομάδες του Ηρακλείου εντός του νομού ενώ μεγάλη δυσκολία θα υπάρξει και στο κομμάτι της προετοιμασίας λόγω του ότι οι προπονήσεις δεν θα μπορούν να διεξάγονται υπό φυσιολογικές συνθήκες.

Αυτό δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα τόσες στις ομάδες του ΟΦΗ, του Εργοτέλη, των ομάδων του Ηρακλείου που προετοιμάζονται για την έναρξη της Γ΄Εθνικής στις 20 Σεπτεμβρίου αλλά και τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΗ και δεν αποκλείεται όλη αυτή η νέα κατάσταση να φέρει και αναβολή πρωταθλημάτων τόσο για τη Γ΄Εθνική όσο και για τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΗ.
Πηγή: mikriliga.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου