Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Απόλλων Λάρισας 1-0 τη Νίκη Βόλου των Τσιμπούκα και Οικονομίκου. Στην 11άδα οι νεαροί παίκτες της Πιερίας

 Με νικητή τον Απόλλωνα Λάρισας ολοκληρώθηκε το φιλικό παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, το απόγευμα στο γήπεδο της Φιλιππούπολης. Το μοναδικό γκολ που έκρινε και την αναμέτρηση πέτυχε ο Μάρτινς στο 18’.

Επέμεινε στο 3-4-2-1 ο Βεργέτης

Ο Στάικος Βεργέτης επέμεινε στη διάταξη 3-4-2-1, όπως και στο φιλικό με τον ΠΑΟ Καλλιθέας. Την εστία υπερασπίστηκε σε όλο τον αγώνα ο Περιστερίδης. Αλιατίδης αριστερά, Αργύρης στο κέντρο και Τσιμπούκας στα δεξιά αποτέλεσαν την τριπλέτα των στόπερ, ενώ σε ρόλο μπακ χαφ οι Καρδάρης από δεξιά και ο Πολίμος από αριστερά. Στον άξονα σε ρόλο αμυντικών μέσων οι Μπόσιο και Ντομίνγκεθ. Την επιθετική τριπλέτα αποτέλεσαν οι Σαλαμούρας (μέσα αριστερά), Οικονομίκος (μέσα δεξιά) και ο Γκονζάλες στην κορυφή.

Στο β’ ημίχρονο ο τεχνικός της Νίκης δεν άλλαξε σύστημα παρά μόνο πρόσωπα. Έτσι την τριπλέτα των στόπερ αποτέλεσαν οι Αλιατίδης, Μπαλάφας και Αργύρης από αριστερά προς τα δεξιά (ο Μπαλάφας αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού και τη θέση του πήρε ο Σεφερκόλι, ο οποίος μετακινήθηκε δεξιά και στο κέντρο γύρισε ο Αργύρης). Ο Πολίμος μεταφέρθηκε στη δεξιά πτέρυγα και ο Θεοδωρόπουλος κάλυψε την αριστερή. Μπόσιο και Μέτσε αποτέλεσαν τα αμυντικά χαφ ενώ οι Γκαρσία και Τσιώλης ανέλαβαν το δημιουργικό κομμάτι, μπροστά από τους αμυντικούς μέσους. Στην κορυφή της επίθεσης πέρασε ο Ροχάνο αντί του Γκονζάλες.

Δεν βρήκε αντίδοτο στην πίεση

Με τον Απόλλωνα να πιέζει ψηλά και να βραχυκλώνει την ανάπτυξη της Νίκης άρχισε το παιχνίδι στη Φιλιππούπολη. Ο Γιάννης Μάγγος βλέποντας τη διάταξη της βολιώτικης ομάδας, έδωσε εντολή να πιέσουν την πρώτη πάσα στα στόπερ ώστε να κερδίσουν το «λάθος» από τους αντιπάλους ή να προκαλέσουν μία βαθιά μπαλιά που δεν θα είχε ιδιαίτερη τύχη.

Η πίεση είχε το αποτέλεσμα που περίμενε ο τεχνικός του Απόλλωνα καθώς οι «Βολιώτες» δυσκολεύονταν να φτάσουν σωστά την μπάλα στη μεσαία γραμμή, δίνοντας την ευκαιρία στους Απολλωνιστές να κερδίζουν εύκολα την κατοχή. Παράλληλα, τρία λάθη στα πρώτα λεπτά, σε λάθος επιλογές των κεντρικών αμυντικών, δεν το πλήρωσαν με γκολ.

Ένα γκολ που ήρθε στο 18’ όταν σε γρήγορη αντεπίθεση των παικτών του Απόλλωνα η μπάλα έφτασε στον Μπαστιάνο στο δεξί άκρο της επίθεσης, αυτός γύρισε παράλληλα, με τον Μάρτινς να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με πλασέ από κοντά.

Από το γκολ και μετά η Νίκη ανέβασε στροφές, είχε την κατοχή, χωρίς όμως να μπορεί να φτάσει απειλητικά στην εστία του Αστρά, με τον Γκονζάλες να περιμένει μάταια μία σωστή πάσα για να κάνει μία τελική προσπάθεια.

Ποιοτικότερη επιθετικά στο 2ο μέρος

Στο δεύτερο ημίχρονο με την προσθήκη των Γκαρσία, Τσιώλη και Ροχάνο, η Νίκη έκανε πιο αισθητή την παρουσία της επιθετικά, χωρίς όμως και πάλι να  μπορέσει να φτάσει με αξιώσεις μπροστά στα καρέ του Πρίφτη.

Η Νίκη κρατά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ποδοσφαιριστών της, όμως ως σύνολο ακόμη χρειάζεται δουλειά. Η έναρξη του πρωταθλήματος αργεί και αυτό αποτελεί πλεονέκτημα για τους κυανόλευκους ώστε να φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο αγωνιστικής ετοιμότητας.

Οι συνθέσεις:

Απόλλων Λάρισας: Αστράς (46′ Πρίφτης), Σκούπρας, Καμπέρης, Μόρας, Γκόλιας (60′ Οκάν), Καρρίκι (68′ Κορομηλάς), Χατζής, Μπάλλας (54′ Σούλτσε), Brian Martins (64′ Νούσιος), Λίταινας (80′ Λουκάς), Μπαστιάνος (72′ Μπαλογιάννης).

Νίκη Βόλου: Περιστερίδης, Αλιατίδης, Αργύρης, Τσιμπούκας (46’ Μπαλάφας, λ.τ. Σεφερκόλι), Κάρδαρης (46’ Θεοδωρόπουλος), Πολίμος, Μπόσιο, Ντομίνγκεθ (46’ Μέτσε), Σαλαμούρας (46’ Γκαρσία), Οικονομίκος (46’ Τσιώλης), Γκονζάλες (46’ Ροχάνο)

Πηγή: goalpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου