Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2020

EΠΟ: 18 ομάδες στη SL2, 16 στη FL και αίτημα στον Αυγενάκη για κατάργηση της Football League!


Ανάμεσα στα θέματα που συζήτησε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ την Τετάρτη (19/8) ήταν και η αναδιάρθρωση της Super League 2 και της Football League, όπου αποφασίστηκε η αύξηση των ομάδων και στις δύο κατηγορίες.
Συγκεκριμένα, υπήρξε πρόταση να αυξηθούν οι ομάδες της SL2 από 12, που ήταν την περσινή σεζόν, σε 18 και αντίστοιχα στην FL από 14 να γίνουν 16.H πρόταση της Ένωσης SL2-FL προς την ΕΠΟ ήταν το επόμενο πρωτάθλημα της SL2 να γίνει με 16 ομάδες και της FL με 14, αλλά η ομοσπονδία δεν την έκανε δεκτή.

Η αύξηση των ομάδων στη SL2 θα γίνει ως εξής:
Θα υποβιβαστούν Κασσιόπη και Καλαμαριά και θα ανέβουν οκτώ από τη Football League.Η πρόταση υπερψηφίστηκε με 13 ψήφους υπέρ, δύο κατά (Μπουτσικάρης, Αγραφιώτης) και ένα λευκό (Γκαγκάτσης), ενώ απών ήταν ο πρόεδρος της Ενωσης SL2-FL, Λεωνίδας Λεουτσάκος.

Κατόπιν τούτων η πρόταση συγκέντρωσε τα 3/4, που απαιτούνταν σύμφωνα με τη διάταξη στο νόμο Αυγενάκη, άρα θα εφαρμοστεί κανονικά για την επόμενη σεζόν.Για την Football League βέβαια υπάρχει ένας αστερίσκος, αφού η ΕΠΟ αποφάσισε να στείλει επιστολή στον Λευτέρη Αυγενάκη, στην οποία θα αναφέρεται πως αν αποφασίσει ο υφυπουργός Αθλητισμού να καταργήσει τη Football League, τότε η Super League 2 θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους (Βόρειος/Νότιος). H πρόταση της ΕΠΟ προς τον Αυγενάκη θα είναι η κατάργηση της Football League

Η μπάλα λοιπόν περνάει πλέον στο γήπεδο του Αυγενάκη, ο οποίος θα αποφασίσει για την τύχη της Football League.
Πηγή: soccerplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου