Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

Επελαύνει η «Θάλεια» στη Βόρειο Ελλάδα: Στο σκοτάδι βυθίστηκε η Πιερία, ακινητοποιήθηκαν τραίνα


Έντονη βροχόπτωση με χαλάζι και κεραυνούς έπληξε από το απόγευμα και μετά την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία. Χωρίς ρεύμα έμεινε για περίπου μια ώρα χθες το βράδυ ο νομός Πιερίας, ενώ η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ. Όσο διήρκησε η διακοπή ρεύματος ήταν κλειστές οι σήραγγες του Πλαταμώνα και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών και η κυκλοφορία διεξαγόταν από την παλαιά εθνική οδό.

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τρία επιβατικά τρένα και ένα εμπορικό ακινητοποιήθηκαν στο ύψος του Αιγινίου Πιερίας, καθώς μετά από πτώση κεραυνού προκλήθηκε διακοπή ρεύματος.

Στη Δυτική Μακεδονία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε 11 κλήσεις για κοπές δέντρων σε Κοζάνη, Φλώρινα και Πρέσπες και δύο κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στους δήμους Κοζάνης και Σερβίων Βελβεντού.

Αρκετά προβλήματα έφερε η κακοκαιρία στην Κέρκυρα. Στο Λιστόν , σύμφωνα με το corfunews, έπεσαν σοβάδες από τα κτίρια, ενώ, στην οδό Αριστοτέλη Σιδέρη έπεσε ένα δέντρο πάνω σε αυτοκίνητα. Παράλληλα, σύμφωνα με την πυροσβεστική, κεραυνός χτύπησε ένα δέντρο στην Καστανιά με αποτέλεσμα να πιάσει φωτιά, ενώ, στην Αχαράβη υπήρξε κλήση για άντληση υδάτων.

Ηδη, την πρώτη ημέρα της κακοκαιρίας «Θάλεια», μέχρι το απόγευμα, κατεγράφησαν 9.900 κεραυνοί στη Βορειοδυτική Ελλάδα από το σύστημα «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.Βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν κυρίως στο Ιόνιο, στη Μακεδονία, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία.
Πηγή: hellasjournal.com
Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου