Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Κατερινιώτης στρατιώτης σε ακριτικό νησί: "Εμείς Μπάμπη, απο εδώ δε φεύγουμε"!!!


Την ώρα που ο Τούρκος δικτάτορας εξαπολύει απειλές προς πάσα κατεύθυνση, δημιουργώντας μια εκρηκτική και άκρως επικίνδυνη κατάσταση στο ανατολικό άκρο της χώρας μας, το μυαλό μου άμεσα ταξιδεύει στα παιδιά μας που φυλάν τις πύλες της Ευρώπης απο το χάος και την αβεβαιότητα της ...ποικιλόμορφης και διψασμένης για αίμα και εκδίκηση απέναντι στην δύση, ανατολής.

Οι καθημερινές προκλήσεις και οι πολεμικές ιαχές των μογγολικών φυλών της Οθωμανικής ανατολίας, έχουν αναστατώσει τον απανταχού Ελληνισμό αλλά συνάμα, έχουν δημιουργήσει και ένα ενωτικό πνεύμα ενάντια στον κοινό εχθρό. Τον τσαμπουκά της πλάκας Τουρκαλά που τα βάζει με όλους για να κρύψει τα τεράστια προβλήματα του και την εμφανή εσωτερική του γύμνια.

Αυτό όμως είναι επικίνδυνο.
Και ίσως το κακό να είναι κοντά. Μακάρι όχι αλλά με έναν τόσο ασταθή ηγεμόνα και με τους πολεμοχαρείς και ιμπεριαλιστές συνεργάτες του, όλα είναι πιθανά και αυτό έχει φανεί.

Μίλησα ξανά με ένα απο τα παιδιά της Πιερίας που φυλάνε νυχθημερόν τα ακριτικά νησιά μας. Ο Σάββας ήταν και παραμένει ψυχάρα. Και σαν ποδοσφαιριστής δεν έκανε πίσω και σαν στρατιώτης δεν πρόκειται να κάνει ποτέ!

Με την κατάσταση να είναι στα κόκκινα και με τους Έλληνες κομάντο να κοιμούνται με το δάχτυλο στην σκανδάλη, του είπα να προσέχει και του ευχήθηκα:
«Να πάνε όλα καλά παλικάρι μου» του είπα.
«Μακάρι Μπάμπη» μου είπε, «μακάρι γιατί ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΔΕ ΦΕΥΓΟΥΜΕ»....

Σφίχτηκε η καρδιά μου, ανατρίχιασα και συνάμα δάκρυσα...
Οι προσευχές μου θα συνοδεύουν καθημερινά αυτά τα παιδιά. Γιατί είναι και δικά μου, δικά μας παιδιά και τέτοιες ώρες, τέτοιες στιγμές, δοκιμάζονται.

Για το λεβεντόπαιδο τον Σάββα Μαυρίδη, τον παλίκαρο το Νίκο, τον Πάνο,  και όλα τα παιδιά μας σε στεριά, αέρα  και θάλασσα!
*Η φωτο απο ανάρτηση του Σάββα στην ...δική του πλευρά της Ελλάδας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου