Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Απο τον Πιερικό στην Καρδίτσα ο «μετρ» των ανόδων Μπράνισλαβ Νίκιτς!


Μπράνισλαβ Νίκιτς: Ο «μετρ» των ανόδων επιστρέφει!

Τα τυπικά μένουν για την επισημοποίηση της σπουδαίας επιστροφής του Μπράνισλαβ Νίκιτς στην Αναγέννηση και    το  www.karditsapress.gr σας παρουσιάζει ένα πλούσιο αφιέρωμα.
Γράφει ο Γιώργος Νικολάου
Ο Βόσνιος χαφ μετά από τη σεζόν 2014-15 ετοιμάζεται να φορέσει και πάλι τα «κιτρινόμαυρα», ώστε με την ποιότητα και την εμπειρία του να βοηθήσει στο στόχο της ανόδου.

Η εννιάχρονη παρουσία στην Παρτιζάν και το επαγγελματικό ντεμπούτο

Σε ηλικία 9 ετών πηγαίνει στη Σερβία και συγκεκριμένα στην Παρτιζάν, όπου αγωνίζεται στα τμήματα υποδομής μέχρι τα 18. Με την πρώτη ομάδα δεν αγωνίστηκε ποτέ και τότε μεταγράφεται στη Μόντιτσα της Βοσνίας, όπου κάνει και το επαγγελματικό του ντεμπούτο. Εκεί κατέκτησε ένα Κύπελλο και σε ένα τουρνουά που συμμετείχε η ομάδα, τον είδε ο Ντίνος Κούης, που ήταν συμπαίκτης με τον πατέρα του στον Άρη και αμέσως τον έφερε στη χώρα μας!

Τα πρώτα χρόνια στην Ελλάδα

Ο Νίκιτς για πρώτη φορά αγωνίστηκε στη χώρα το…μακρινό 2006 για λογαριασμό του Αγροτικού Αστέρα. Εκείνη τη σεζόν η ομάδα του Ευόσμου αγωνίζεται στη Γ΄Εθνική και πέρα από την άνοδο, φτάνει μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου γνωρίζει τον αποκλεισμό από την ΑΕΚ. Μπορεί να έχει σημαντικό ρόλο στον Αγροτικό, όμως την επόμενη σεζόν μένει στη Γ΄Εθνική και πηγαίνει στο Ναυπακτιακό για ένα σύντομο πέρασμα. Από εκεί μετακομίζει στον Αιολικό, όπου και πάλι κάνει τη διαφορά. Η νέα σεζόν θα τον βρει και πάλι στη Γ΄Εθνική αλλά με τη φανέλα του Παναιτωλικού, που τότε ετοιμαζόταν για το «comeback». Όπως και με τον Αγροτικό Αστέρα, έτσι και με τον Παναιτωλικό πανηγυρίζει την άνοδο στη Β΄Εθνική.


Η επιστροφή στα πάτρια εδάφη, η Ελβετία και η Κύπρος

Η Σέλικ Ζένιτσα τον αποκτά και του δίνει την ευκαιρία να αγωνιστεί στην πρώτη κατηγορία της χώρας του. Η Ζβιγέζντα Γκράντατσακ αποτελεί τον επόμενο επαγγελματικό του σταθμό και πάλι στην κορυφαία κατηγορία της χώρας του. Οι εμφανίσεις του εξαιρετικές και αποτελούν το εισιτήριο για την μετακίνηση του στην Κύπρο. Νέα Σαλαμίνα και Αγία Νάπα θα επενδύσουν στο ταλέντο του, όμως η συνεργασία του με τους κυπριακούς συλλόγους δεν απέδωσε. Έτσι δοκίμασε τη τύχη του στην Ελβετία και συγκεκριμένα στη Βόλεν, που αγωνιζόταν στη δεύτερη κατηγορία και σίγουρα δικαιώθηκε.

Το κεφάλαιο Αναγέννηση

Μετά την «περιπέτεια» της Κύπρου και της Ελβετίας, ήρθε η ώρα για επιστροφή στην αγαπημένη του Ελλάδα. Η ομάδα που τον έφερε πίσω ήταν η Αναγέννηση Καρδίτσας. Με τους «κιτρινόμαυρους» πραγματοποιεί μια από τις καλύτερες(αν όχι την καλύτερη) σεζόν της καριέρας του. Το «δέσιμο» του με τον κόσμο από την πρώτη στιγμή, τον κάνει έναν από τους αγαπημένους «ξένους» στην ιστορία της Αναγέννησης.

Η Ζάκυνθος και η Super League με την Κέρκυρα

Μετά την Αναγέννηση ο Νίκιτς μετακομίζει στη Ζάκυνθο, η οποία όμως αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και θα αποχωρήσει τον Ιανουάριο. Αυτή η αποχώρηση έμελε να του δώσει την ευκαιρία να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην κορυφαία κατηγορία της χώρας. Η Κέρκυρα που τότε ήταν στη Β΄Εθνική τον απέκτησε και στο τέλος της σεζόν πανηγύρισε την άνοδο για τα μεγάλα σαλόνια. Οι «Φαίακες» θα τον κρατήσουν στο ρόστερ τους και ο Βόσνιος σε ηλικία 33 ετών θα ντεμπουτάρει στη Super League, έχοντας μάλιστα καλή αγωνιστική παρουσία.

Το κεφάλαιο Άρης

Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε να αγωνιστεί στο σύλλογο που έπαιξε και ο πατέρας του, Νίκολα Νίκιτς, τη διετία 1985-87. Με τους «κιτρινόμαυρους» φυσικά κατέκτησε ακόμα μια άνοδο, από τη Football League στη Super League, έχοντας και εκεί καταλυτική παρουσία.

Η επιστροφή στην Κέρκυρα

Μετά την άνοδο του Άρη, ο τότε τεχνικός του, Δημήτρης Σπανός, μετακόμισε στην Κέρκυρα, που μόλις είχε υποβιβαστεί και πήρε μαζί του τον Μπράνισλαβ Νίκιτς. Κάπου εδώ να τονίσουμε ότι από το νησί των Φαιάκων κατάγεται και η σύζυγος του Βόσνιου, όποτε η επιστροφή του, είχε διπλή…αξία.

Η Επισκοπή και ο Πιερικός

Την περσινή σεζόν ξεκίνησε στην Επισκοπή, όμως τον Ιανουάριο μεταγράφηκε στον Πιερικό, όπου κατέκτησε ακόμα μια άνοδο, με την ομάδα της Κατερίνης να αγωνίζεται στον ίδιο όμιλο με τον Ατρόμητο Παλαμά και τον ΑΟ Σελλάνων.

Ποτέ δε ξέχασε την Αναγέννηση

Ο Νίκιτς όπως αναφέραμε και πιο πάνω «δέθηκε» με την Αναγέννηση και σε συνεντεύξεις δεν παρέλειπε να το αναφέρει. Σε συνέντευξη του στο karditsasportiva.gr ως παίκτης της Κέρκυρας, είχε αναφέρει μεταξύ άλλων: ««Για μένα είναι σα να επιστρέφω σπίτι μου. Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, αλλά μέσα σε μία χρονιά έζησα πολύ έντονα συναισθήματα με την Αναγέννηση και αυτό που καταφέραμε πέρυσι ήταν απίστευτο! Όλοι όσοι είναι στην ομάδα και ο κόσμος ξέρουν τι εννοώ και θα θυμάμαι για πάντα τη χαρά και τους πανηγυρισμούς που καταφέραμε να παραμείνουμε στη Football League. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι θα είμαι αντίπαλος μόνο για 90 λεπτά γιατί πραγματικά πέρασα πολύ ωραίες στιγμές στην Καρδίτσα με την ομάδα!».

Οι 5 άνοδοι και η πρόκληση

Αν κάτι έχει καταφέρει περίφημα στην καριέρα του ο Νίκιτς, αυτό είναι σίγουρα να κατακτά ανόδους. Μέχρι στιγμής το έχει πετύχει πέντε φορές, με πέντε διαφορετικούς συλλόγους και ελπίζουμε πως θα το επαναλάβει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τα «δώσει όλα» για να το καταφέρει.
Πηγή: karditsapress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου