Τρίτη 18 Αυγούστου 2020

Ανακοίνωση της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΕ

Συναδέλφισσες-φοι

Οι εκπρόσωποι της ΚΕΕ στο ΠΥΣΔΕ Πιερίας, καθώς επίσης και στο Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε Πιερίας, Μπουλούμης Δημήτρης και Βαρδακώστας Γιώργος, σας ενημερώνουν για τα εξής θέματα:

Θέμα 1ο: Τοποθετήσεις λειτουργικά υπεράριθμων εκπ/κών.

Κατόπιν τηλεφωνικής ενημέρωσης που λάβαμε από τη Δ.Δ.Ε Πιερίας, σας ενημερώνουμε ότι η προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ για τη Δευτέρα 17-08-20, που είχε ως βασικό θέμα τις  τοποθετήσεις των υπεράριθμων εκπ/κών αναβάλλεται, εξαιτίας της αλλαγής των Δ/ντών Β΄/θμιας Εκπ/σης και μέχρι να γίνει ο ορισμός των νέων υπηρεσιακών συμβουλίων.
Ως εκ τούτου το ίδιο το Υπουργείο με τις πρόσφατες αποφάσεις του καταργεί επί της ουσίας την προηγούμενη απαράδεκτη εγκύκλιο, με την οποία ζητούσε από τα ΠΥΣΔΕ να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες των προσωρινών τοποθετήσεων μέχρι τις 14-08-20, αφού όλες οι διαδικασίες μετατίθενται υποχρεωτικά για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.
Όσον αφορά τον τρόπο επιλογής των νέων Δ/ντών Β΄/θμιας Εκπ/σης αρκεί κάποιος να διαβάσει την προκήρυξη και τα κριτήρια επιλογής τους, ώστε να καταλάβει ότι δεν υπήρχε ίχνος διαφάνειας και αξιοκρατίας σε όλη τη διαδικασία, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τα αποτελέσματα των κρίσεων.
Προς αποφυγή όμως δυσάρεστων εκπλήξεων καλό είναι να παρακολουθείτε σε τακτά χρονικά διαστήματα  τις ανακοινώσεις της υπηρεσίας στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης.

Θέμα 2ο: Λυκειακές Επιτροπές.

Προς ενημέρωση όλων των συναδέλφων και προς αποφυγή παρεξηγήσεων σας αναφέρουμε ότι ο ορισμός των Λυκειακών Επιτροπών για τη διενέργεια των Πανελλαδικών εξετάσεων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στις αρμοδιότητες του Δ/ντή Β΄/θμιας Εκπαίδευσης, ενώ το ΠΥΣΔΕ και οι αιρετοί δεν εμπλέκονται με κανένα τρόπο στις διαδικασίες αυτές.
Επίσης σας ενημερώνουμε ότι ο αιρετός της ΚΕΕ Μπουλούμης Δ. υπέβαλε αίτηση (αρ. πρωτ. 7349/18-06-20) προς το Δ/ντή Β΄/θμιας Εκπ/σης, προκειμένου να του χορηγηθεί η απόφαση με την οποία ορίστηκαν τα μέλη των Λυκειακών επιτροπών, που δε γνώριζε, καθώς επίσης και τα μέλη της επιτροπής εξετάσεων της Δ/νσης Β΄/θμιας Εκπαίδευσης.
Στις 13-08-20 έλαβε απάντηση από το Δ/ντή Β΄/θμιας Εκπ/σης για το συγκεκριμένο αίτημα η οποία σημειωτέον είχε πρωτοκολληθεί στις 09-07-20 και ανέφερε ότι δεν επιτρεπόταν να του γνωστοποιηθούν οι σχετικές αποφάσεις.
Πραγματικά θεωρούμε πολύ λυπηρό το γεγονός να λαμβάνει μετά από 56 ημέρες αρνητική απάντηση από την υπηρεσία ο αιρετός του κλάδου, σε ένα αίτημα που αφορά όλο τον κλάδο και σύμφωνα με το οποίο ζητούνταν στοιχεία, που ούτως ή άλλως είναι γνωστά σχεδόν σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα. Βέβαια ακόμη πιο λυπηρό είναι το γεγονός ότι η προαναφερθείσα απάντηση είχε ολοκληρωθεί και πρωτοκολληθεί στις 09-07-20 και κοινοποιήθηκε στον αιρετό 35 ημέρες μετά.
 
Θέμα 3ο: Διορισμοί εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής και περικοπή οργανικών κενών ειδικής αγωγής. 

Δυστυχώς για άλλη μία φορά επιβεβαιώνεται εκ του αποτελέσματος το κακό που προκαλείται στον κλάδο από τον κομματικό συνδικαλισμό και από την άρνηση όλων των παρατάξεων για ενιαίο ψηφοδέλτιο, κάτι που υπονομεύει τα συμφέροντα του κλάδου, αφού η πλειοψηφία των συνδικαλιστών προτάσσει τα κομματικά και προσωπικά συμφέροντα.
Μολονότι οι εκπρόσωποι της ΚΕΕ προσπαθήσαμε να προστατέψουμε τους συναδέλφους της ειδικής αγωγής, που ανέμεναν διορισμό, δυστυχώς κάποιοι από αυτούς διορίστηκαν πολύ μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους και ακόμη χειρότερα κάποιοι άλλοι για ελάχιστα μόρια δε διορίστηκαν πουθενά.
Τραγικό όμως είναι το γεγονός ότι τα κατά τόπους ΠΥΣΔΕ έδωσαν τα κενά της ειδικής αγωγής σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία και εντελώς αυθαίρετα και αδικαιολόγητα μειώθηκαν από την Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας, με αποτέλεσμα να προκύψουν οι προαναφερθείσες παρενέργειες. 
Ακόμη πιο τραγικό είναι το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πιερίας σκοπίμως αδιαφόρησε για το παραπάνω θέμα, μολονότι στις 09-07-20 οι δύο εκπρόσωποι της ΚΕΕ αποστείλαμε με email αίτημα προς τον πρόεδρο, με το οποίο ζητούσαμε να γίνει έκτακτο Δ.Σ, προκειμένου να λάβουμε αποφάσεις για τη διερεύνηση ενός τόσο σημαντικού θέματος, που θα είχε ως συνέπεια να εγκλωβίσει πολλούς συναδέλφους ειδικής αγωγής σε απομακρυσμένες περιοχές, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν οργανικά κενά στην περιοχή μας.
Μολονότι αγαπητοί συνάδελφοι στο άρθρο 14 παράγραφος 1 προβλέπεται έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. όταν το ζητήσουν τρία (3) τουλάχιστον μέλη του συμβουλίου και μολονότι τέσσερα μέλη του συμβουλίου υπέβαλλαν το παραπάνω αίτημα, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ, που έχει την αποκλειστική ευθύνη για τη σύγκλιση του Δ.Σ, αδιαφόρησε παντελώς, προκειμένου να καλύψει τις κυβερνητικές αυθαιρεσίες, θεωρώντας ελάσσονος σημασίας τις αδικίες εις βάρος πολλών συναδέλφων.
Σημειωτέον ότι όλα τα παραπάνω συμβαίνουν με την ανοχή όλων των κομματικών παρατάξεων, αφού δεν καταγγέλλουν την απαράδεκτη συμπεριφορά του προέδρου και έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης, διότι αυτοί οι ίδιοι ήταν κατά τη σύσταση του προεδρείου, όταν απέκλεισαν την πρώτη σε ψήφους παράταξη της ΚΕΕ από το προεδρείο, για να το δώσουν στη ΔΑΚΕ.
Σε κάθε περίπτωση όμως οι εκπρόσωποι της ΚΕΕ θα περιμένουμε μία ιδιωτική ή δημόσια απάντηση από τον πρόεδρό μας για τη συγκεκριμένη στάση του και ίσως με την ευκαιρία αυτή μας αποκαλύψει έστω και με καθυστέρηση ενός έτους το ξενοδοχείο, που διανυκτέρευσαν οι αντιπρόσωποι της ΔΑΚΕ κατά το συνέδριο της ΟΛΜΕ το 2019, καθώς επίσης και το λόγο για τον οποίο δεν υλοποιήθηκε η απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε, σύμφωνα με την οποία θα πραγματοποιούνταν συνάντηση με το Δ/ντή Β΄/θμιας Εκπ/σης, σχετικά με την απαγόρευση ανάρτησης των ενημερωτικών δελτίων των αιρετών στην ιστοσελίδα της ΔΙΔΕ Πιερίας.

«Καλή συνέχεια των διακοπών σε όλους τους συναδέλφους και να ήσαστε σίγουροι ότι κάποιοι εκπρόσωποί σας θα επανέλθουν το Φθινόπωρο στο αγωνιστικό τους μετερίζι, αφού όμως κάποιοι συνάδελφοι θα έχουν καταδικαστεί να πληρώνουν για πολλά χρόνια τον κομματικό συνδικαλισμό και την υποκρισία κάποιων συνδικαλιστών».
   

                     ΜΠΟΥΛΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
                                αιρετό τακτικό μέλος             αιρετό αναπληρ. μέλος
                                      του ΠΥΣΔΕ                              του ΠΥΣΔΕ
                                   τηλ. 6947842040                          τηλ. 6930478469

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου