Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

49ο Φεστιβάλ Ολύμπου-Απόψε ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ


  Λόγω των άστατων καιρικών φαινομένων, ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου αποφάσισε την μετάθεση της αποψινής εκδήλωσης «Αρχαιολογικές Ομιλίες» από τον γνώριμο χώρο του Αγιονερίου του αρχαιολογικού πάρκου του Δίου, στο γειτονικό Πολιτιστικό Κέντρο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», που βρίσκεται στην είσοδο του Δημοτικού Διαμερίσματος της Καρίτσας του Δήμου Δίου-Ολύμπου.

  Η εκδήλωση η οποία αποτελεί μέρος του 49ου Φεστιβάλ Ολύμπου, θα πραγματοποιηθεί απόψε 7 Αυγούστου 2020, στις 9:00 μ μ , σε συνεργασία με το Ίδρυμα «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ» και είναι αφιερωμένη στα εκατοντάχρονα από τη γέννηση της  διεθνούς σταρ του κινηματογράφου και του θεάτρου, της αγωνίστριας της Δημοκρατίας, της πολιτικού, της μακροβιότερης υπουργού Πολιτισμού, της μεγάλης Ελληνίδας  Μελίνας Μερκούρη.
  Εισηγητές των καθόλα αξιόλογων ομιλιών «1920-2020 ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΙΝΑΣ», ο καθηγητής αρχαιολογίας και πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης, Δημήτριος Παντερμαλής και ο πρόεδρος του Ιδρύματος «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ», Χριστόφορος Αργυρόπουλος.
  Θα ακολουθήσει η προβολή βίντεο με θέμα «Ο αγώνας της Μελίνας για τα γλυπτά του Παρθενώνα» και στη συνέχεια η καλλιτέχνης Φιλιώ Σέρβου θα ερμηνεύσει τραγούδια της Μελίνας Μερκούρη.
  Η είσοδος είναι ελεύθερη.
    ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ
  Λόγω της πανδημίας οι παραστάσεις πραγματοποιούνται με πλήρη τήρηση των υγειονομικών κανονισμών και των μέτρων που προβλέπονται από την Πολιτεία. Για το λόγο αυτό παρακαλούμε θερμά για την έγκαιρη προσέλευσή σας και τη χρήση μάσκας κατά την είσοδο και έξοδό σας από το χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου