Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Επισκευάστηκε και τοποθετήθηκε το Seatrac στην παραλία της Λεπτοκαρυάς


«ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ 
ΤΟ SEATRAC ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ»

Επισκευάστηκε και τοποθετήθηκε στην παραλία της Λεπτοκαρυάς δίπλα στην κατασκήνωση «Νηρηίδες», το Seatrac, για την εξυπηρέτηση των ατόμων με κινητικά προβλήματα και την διευκόλυνσή τους.
Πρόθεση του Δήμου Δίου- Ολύμπου είναι να προχωρήσει στην εγκατάσταση ενός ακόμη ίδιου συστήματος, ώστε περισσότεροι συνδημότες και επισκέπτες να μπορούν να χαίρονται τις θάλασσές μας! Παράλληλα κατά μήκος της ράμπας έχουν τοποθετηθεί ντουζιέρα, τουαλέτα, κάδος απορριμμάτων ενώ σύντομα θα τοποθετηθεί κι αλλαξιέρα με την πρόβλεψη χρήσης Α.ΜΕ.Α..


Η χρήση της ράμπας είναι ελεύθερη για όλους τους λουόμενους, το τηλεχειριστήριο παραχωρήθηκε στο ναυαγοσώστη της κατασκήνωσης, το οποίο μπορεί να το ζητήσει κάποιος οποιαδήποτε στιγμή. Το Seatrac είναι μια καταχωρημένη πατέντα από την ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Τεχνικής Μηχανικής του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών του Πανεπιστημίου Πατρών. Ενεργειακά τροφοδοτείται με ηλιακή ενέργεια, ενώ κατασκευάστηκε με στόχο να αποτελεί βοηθητικός εξοπλισμός, δίνοντας τη δυνατότητα σε άτομα με κινητική αναπηρία ή περιορισμένη κινητικότητα να απολαύσουν μια απλή δραστηριότητα όπως το κολύμπι, χωρίς καμία άλλη βοήθεια.

Η αρχική τοποθέτηση έγινε στο πλαίσιο της πράξης "Εγκατάσταση πρόσβασης ΑΜΕΑ Seatrac σε παραλίες της Π.Ε. Πιερίας", που υπεγράφη μεταξύ Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και του Δήμου Δίου-Ολύμπου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου