Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

Γιάννης Παρλαπάνος - Ο ταλαντούχος τραγουδοποιός από την Κατερίνη στο espresso


Ένας ταλαντούχος τραγουδοποιός από την Κατερίνη μας εξέπληξε με το πρόσφατο τραγούδι του γραμμένο για ένα πολυαγαπημένο του πρόσωπο. Μάλιστα, το τραγούδι κυκλοφόρησε με ένα εξώφυλλο που μοιάζει με……ακτινογραφία του εσωτερικού κόσμου του δημιουργού του.

Ο Γιάννης Παρλαπάνος μας απαντά στο ερώτημα: ποιο είναι το “Κοριτσάκι”;

Γ.Π.: Το κοριτσάκι μου, το κοριτσάκι μας, είναι η γιαγιά μου. Ένας σπάνιος άνθρωπος που έμαθε σε όλη την οικογένεια μας, τί σημαίνει να αγαπάς, όχι απλά σε στα λόγια αλλά στις πράξεις.

Όλο το προηγούμενο δύσκολο διάστημα, πιστεύεις ότι χάσαμε την ανθρωπιά μας;

Γ.Π.: Ζήσαμε και ακόμα ζούμε καταστάσεις που δεν είχαμε βιώσει στο παρελθόν. Είναι φυσιολογικό όταν κινούμαστε σε αχαρτογράφητα εδάφη, θετικά και αρνητικά στοιχεία μας να βγουν πιο εύκολα στην επιφάνεια. Κλειστήκαμε όχι απλά στα σπίτια αλλά και στον εαυτό μας. Ζούσαμε όλοι μαζί την ίδια κατάσταση και συγχρόνως ο καθένας μόνος του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Πόσο λαβωμένος βγήκε ο καλλιτεχνικός κόσμος από την δοκιμασία και την κρίση;

Γ.Π.: Ο καλλιτεχνικός κόσμος δεν έχει βγει ακόμα από αυτή την δοκιμασία. Οι προοπτικές εργασίας μοιάζουν μακρινές και οι οικονομικά ασθενέστεροι πνέουν τα λοίσθια. Φοβάμαι πως το σενάριο ότι θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα αναφέρεται σε μια νέα πραγματικότητα όπου οι λέξεις όπως εργασία, έκφραση, ισονομία θα ηχούν φρούδες.

Ωστόσο, η μουσική και το τραγούδι δεν μας έλειψε όλον αυτό τον καιρό. Θεωρείς πως ήταν η ανάγκη μας να φανούμε δυνατοί;

Γ.Π.: Η μουσική είναι η συντροφιά μας σε όλες τις στιγμές μας. Στη χαρά, στη λύπη, στη διασκέδαση, στην απόγνωση…. Χωρίς να το γνωρίζουμε , μέσα από την μουσική αλλάζουμε. Είναι σαν να δίνουμε χρώμα σ’ ένα γκρίζο τοπίο.

Πολύ περισσότερο λοιπόν αυτή την περίοδο όπου η μουσική αποτέλεσε πέρα από όλα τα άλλα και ένα διέξοδο, για κάποιους από εμάς το μοναδικό!!!

Ερμηνεία ή, δημιουργία; Τι αγαπά περισσότερο ο Γιάννης Παρλαπάνος;

Γ.Π.: Συμφυείς έννοιες που πολλές φορές η μία είναι αδύνατο να υπάρξει χωρίς την άλλη. Είναι ένα υπέροχο συναίσθημα να ερμηνεύεις τραγούδια άλλων συνθετών προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσεις τις σκέψεις και τα συναισθήματα που είναι κρυμμένα στην μελωδία ή στο λόγο. Μοναδικό επίσης είναι το να δημιουργείς γράφοντας ένα τραγούδι και προσπαθώντας μέσα σε ένα σύντομο μουσικό κείμενο να κρύψεις όλα αυτά που θα ήθελες να ανακαλυφθούν. Η δημιουργία ενός τραγουδιού είναι σαν μια φωτογραφία. Αποτυπώνεις την στιγμή, ΄΄κλειδώνεις΄΄ τον χρόνο. Η ερμηνεία σ αυτή την φωτογραφία είναι το χαμόγελο ή το δάκρυ που ανασύρει τα συναισθήματα από την μνήμη.

Έχεις περάσει από τα τηλεοπτικά show κι έχεις συνεργαστεί με πολύ σημαντικά ονόματα της νυχτερινής διασκέδασης. Τι σου έμεινε από όλα αυτά;

Γ.Π.: Έχω μια γλυκεία ανάμνηση από το Dream show και οι συνεργασίες που ακολούθησαν ήταν υπέροχες. Σπουδαίοι καλλιτέχνες και ‘’εργάτες’’ της μουσικής. Θέμης Αδαμαντίδης, Νατάσα Θεοδωρίδου, Νίκος Μακρόπουλος, Σοφία Βόσσου, Αγγελική Ηλιάδη είναι μερικοί από τους τραγουδιστές που μοιραστήκαμε την ίδια ‘’πίστα’’.

Και μετά το “Κοριτσάκι μου”, τι ακολουθεί;

Γ.Π.: Έχουμε δημιουργήσει έναν όμιλο Στουντίων ηχογράφησης στην Κατερίνη, στα Τρίκαλα και στην Λάρισα που ονομάζονται Pink Studios. Μέσα από τα στούντιο όπου έχουμε ηχογραφήσει τραγούδια με σπουδαίους ερμηνευτές όπως ο Σωκράτης Μάλαμας , η Φωτεινή Βελεσιώτου κ.α ,υπάρχουν νέοι καλλιτέχνες που πραγματοποιούν το όνειρο τους και δίνουν στα τραγούδια τους σάρκα και οστά. Μαζί λοιπόν μ αυτούς τους καλλιτέχνες ενώνουμε την δημιουργικότητα μας είτε ως μουσικοί, είτε ως παραγωγοί, είτε ως ερμηνευτές και ετοιμάζουμε μια σειρά τραγουδιών που θα κυκλοφορήσουν τον Σεπτέμβριο.

Γιάννη, σε ευχαριστούμε πολύ.

Γ.Π.: Εγώ σας ευχαριστώ!!!
Πηγή: espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου