Κυριακή 19 Ιουλίου 2020

Ανατίναξαν ΑΤΜ στην Κονταριώτισσα Πιερίας


Οι δράστες δεν κατάφεραν να πάρουν χρήματα καθώς το μηχάνημα βρίσκεται σε εσοχή του κτηρίου και δεν διαλύθηκε τελείως από την έκρηξη.

Αναστάτωση προκλήθηκε στις 4.30 τα ξημερώματα στον οικισμό Κονταριώρισσα του δήμου Δίου Ολύμπου Πιερίας όταν εξερράγη αυτοσχέδιος μηχανισμός σε ΑΤΜ που βρίσκεται στο δημοτικό κατάστημα του χωριού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο άτομα που επέβαιναν  σε μηχανή, ανατίναξαν το ΑΤΜ χρησιμοποιώντας περίπου 160 γραμμάτια πυρίτιδα, ωστόσο δεν κατάφεραν να πάρουν χρήματα καθώς το μηχάνημα βρίσκεται σε εσοχή του κτηρίου και δεν διαλύθηκε τελείως.

ΑΠό την έκρηξη υπήρξαν ζημιές σε τζαμαρίες του δημοτικού καταστήματος που λειτουργεί ως ΚΕΠ και σε παρακείμενο κατάστημα εστίασης.

Όπως αναφέρει στην Voria.gr ο πρόεδρος της κοινότητας Κονταριώτισσας Στέφανος Παπαδόπουλος είναι η τρίτη φορά που επιχειρούν να ληστέψουν με τέτοιο τρόπο το συγκεκριμένο ΑΤΜ, δίχως ωστόσο να το καταφέρουν.

Μάταιος κόπος...

Βέβαια, εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι οι απόπειρες των ληστών να χτυπήσουν ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς είναι εκ των πραγμάτων καταδικασμένες σε αποτυχία, καθώς η παραβίαση ενός ΑΤΜ με οποιοδήποτε τρόπο θέτει σε λειτουργία το μηχανισμό και τα χαρτονομίσματα βάφονται, γίνονται άχρηστα και δεν «περνάνε» πουθενά. Μωβ, πράσινο, μπλε, κόκκινο ή μαύρο, το μελάνι που χρησιμοποιείται είναι έντονο και καλύπτει μεγάλη επιφάνεια – και δεν καθαρίζεται. Με αυτό το έξυπνο σύστημα οι τράπεζες εξουδετερώνουν την αξία της λείας και άρα το κίνητρο για την κλοπή.
Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου