Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Δήμος Κατερίνης: Ασφαλτοστρώσεις με τη χρήση μίγματος ψυχρής εφαρμογής στον αστικό ιστό


Στον αστικό ιστό και πιο συγκεκριμένα στις οδούς Εθνικής Αντιστάσεως, Φλέμινγκ, 19ης Μαΐου επικεντρώθηκαν οι ασφαλτοστρώσεις με τη χρήση ασφαλτικού μίγματος ψυχρής εφαρμογής (εφαρμογή με τη μέθοδο της εκτοξευόμενης ασφάλτου), που υλοποιούν συστηματικά οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης, για τη βελτίωση του δημόσιου χώρου και της ποιότητα ζωής στην πόλη και στις κοινότητες.

«Με τον συντονισμό του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου, συνεχίζουμε το πρόγραμμα οδοστρώσεων και συντηρήσεων του δικτύου οδοποιίας. Βελτιώνουμε καθημερινά την κυκλοφοριακή ασφάλεια οχημάτων και πεζών», επισημαίνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιάννης Συμεωνίδης, ο οποίος επιβλέπει τις παρεμβάσεις.


Η κατασκευή με το ψυχρό μείγμα ασφάλτου, που χρησιμοποιείται για να εξαλείψει λακκούβες, θρυμματισμούς, ρωγμές, μικρές υποχωρήσεις και ανωμαλίες στις περιοχές κυκλοφορίας αστικών και αγροτικών περιοχών είναι εξαιρετικά γρήγορη και με ελάχιστη διαταραχή της κυκλοφορίας. Το μείγμα παρασκευάζεται και εφαρμόζεται με ειδικό μηχάνημα εφαρμογής ψυχρής ασφάλτου δια εκτοξεύσεως, ενώ ο δρόμος δίνεται αμέσως σε κυκλοφορία.

Ανάλογες εργασίες θα υλοποιηθούν και το προσεχές διάστημα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αντίστοιχες καταγεγραμμένες – επείγουσες από τις υπηρεσίες  του Δήμου Κατερίνης, ανάγκες.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου