Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

ΠΙΕΡΙΑ - Αρίστευσαν στις πανελλαδικές και κάνουν τα όνειρα πραγματικότητα!


ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η φετινή ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά για τους υποψηφίους των πανελλαδικών που χαρακτηρίστηκε από τη ρευστότητα που δημιούργησαν οι συνθήκες της πανδημίας του κορωνοϊού. Ωστόσο και αυτή τη φορά η Πιερία όπως το συνηθίζει την τελευταία δεκαετία, διάμεσου των υποψηφίων της, κράτησε τον πήχη των βαθμολογιών ψηλά, σε συνάρτηση πάντα με τις δυσκολίες που συνάντησαν οι υποψήφιοι σε ορισμένα μαθήματα.
Στην Πιερία στη «μάχη» των Πανελλαδικών ρίχτηκαν 1300 υποψήφιοι μαθητές και μαθήτριες εκ των οποίων οι 1000 από ΓΕΛ και οι 300 από τα ΕΠΑΛ. Σε πρωτόγνωρες καταστάσεις , εν μέσω καραντίνας με τα μέτρα προστασίας συνθέτοντας ένα τελείως διαφορετικό κλίμα από τις προηγούμενες χρονιές.

Οι νέοι και οι νέες της Πιερίας που κατακτούν τα όνειρά τους
Το «Ο.Β» παρουσιάζει μερικούς από τους μαθητές που κατάφεραν να συγκεντρώσουν πολλά μόρια και να κατακτήσουν τον στόχο τους, μια θέση στη σχολή προτίμησής τους.
Οι νέοι και οι νέες του νομού μας, μετέτρεψαν τις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητες της φετινής χρονιάς, του εγκλεισμού λόγω covid 19 σε κίνητρο για να διαπρέψουν και να ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία και περηφάνια για την δικαίωση των κόπων τους.
Συστηματικό διάβασμα, σωστή διαχείριση του χρόνου και προετοιμασία με σύστημα, μερικά από τα μυστικά της επιτυχίας των παιδιών όπως είπαν μιλώντας στο «Ο.Β». Φυσικά σε όλη αυτή τη δύσκολη και επίπονη προσπάθεια συμπαραστάτες ήταν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί, εμψυχώνοντας και στηρίζοντας τα παιδιά για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ιωακειμίδου Δήμητρα

Είμαι ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα καθώς μου δίνει τη δυνατότητα να φοιτήσω στη σχολή που επιθυμώ, την ιατρική. Δε θα πω πως δεν κουράστηκα ή δε στερήθηκα κάποια πράγματα, καθώς, αν και υπήρχε πρόγραμμα, το διάβασμα ήταν αρκετό και οι συνθήκες περίεργες εξαιτίας του κορωνοϊού. Παρόλα αυτά η καραντίνα μου έδωσε τη δυνατότητα για περαιτέρω και πιο ενδελεχές διάβασμα, γεγονός ιδιαιτέρως σημαντικό δεδομένης της δυσκολίας των φετινών θεμάτων. Αυτό που έχω να πω στους μελλοντικούς υποψηφίους είναι να οπλιστούν με επιμονή, υπομονή και συνάμα να διατηρήσουν τη διαύγεια και τη ψυχολογία τους σε καλά επίπεδα μέχρι τις πανελλήνιες εξετάσεις. Σίγουρα είναι μια εξέταση που καθορίζει πολλά αλλά δεν είναι η «εξέταση ζωής» και μια αποτυχία σε αυτή δε σημαίνει ότι δεν είναι άξιος κάποιος, εφόσον έχει μοχθήσει. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, που με στήριξε, αλλά και τους καθηγητές του σχολείου και κυρίως του φροντιστηρίου "Αριστοτελείου" για τη μαθησιακή και ψυχολογική υποστήριξη.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ (18.000 μόρια)

Αναμφίβολα, η επιτυχία στις Πανελλήνιες αποτελεί το πρώτο βήμα για τη μετέπειτα σταδιοδρομία μας. Στη δική μου περίπτωση αυτό που πιστεύω πως με βοήθησε ήταν η σωστή διαχείριση του χρόνου και το συστηματικό διάβασμα. Βέβαια αυτό δεν είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας την τελευταία χρονιά αλλά το επιστέγασμα μιας πορείας που κρατά από το Γυμνάσιο. Στόχος μου ήταν η εισαγωγή στη Νομική, επιτεύχθηκε. Αρωγοί και πολύτιμοι συμπαραστάτες σε αυτό το «ταξίδι» στη γνώση ήταν οι καθηγητές του 4ου Γενικού Λυκείου, του φροντιστηρίου «ΠΡΟΤΥΠΟ» και φυσικά η οικογένειά μου που με στηρίζει από τα πρώτα βήματα της σχολικής μου πορείας.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ (18.750 μόρια)

(4ο ΓΕΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ – ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ)
(ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ: 19,5 – ΧΗΜΕΙΑ: 19,1 – ΦΥΣΙΚΗ: 18,9 – ΕΚΘΕΣΗ: 17,5)
Ο στόχος μου ήταν ξεκάθαρος από την αρχή της χρονιάς. Τα 18.750 μόρια που συγκέντρωσα, μου δίνουν τη δυνατότητα για την εισαγωγή μου στο πολυτεχνείο και συγκεκριμένα στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, που ήταν και η πρώτη μου επιλογή.
Η επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις ήταν αποτέλεσμα προσπάθειας, όχι μόνο μιας χρονιάς, αλλά 12 ολόκληρων χρόνων. Η συνέπεια, το ποιοτικό διάβασμα, η αυστηρή αυτοαξιολόγηση, οι γερές βάσεις, ο σωστός προγραμματισμός καθώς και η προσήλωση στο στόχο μου ήταν κάποιοι από τους παράγοντες που συνέβαλαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Επίσης την επιτυχία μου οφείλω τόσο στην υποστήριξη της οικογένειάς μου όσο και των δασκάλων – καθηγητών μου, οι οποίοι διαμόρφωσαν στον δικό του βαθμό ο καθένας την κρίση και το χαρακτήρα μου.
Η περίοδος της καραντίνας υπήρξε για πολλούς μαθητές η καλύτερη ευκαιρία για μελέτη, ωστόσο εγώ θα την χαρακτήριζα περισσότερο ως «περισπασμό».
Χρειάστηκε να υπενθυμίσω πολλές φορές στον εαυτό μου πως ο ελεύθερος χρόνος δεν ήταν απεριόριστος, απλώς επεκτάθηκε λίγο. Σε κάθε περίπτωση, η ξεκούραση μου έκανε καλό, απομάκρυνε το άγχος και τελικά αν υπάρχει κάποιο μυστικό στην επιτυχία μου, είναι ότι έδωσα πανελλήνιες χωρίς άγχος. .

Τις κρίσιμες εκείνες μέρες προσπάθησα να έχω μια τυπική καθημερινότητα και να επαναλαμβάνω μέσα μου τα λόγια των γονιών μου: «Είσαι έτοιμη, μη φοβάσαι τίποτα, σίγουρα θα τα καταφέρεις». .

Τα θέματα των πανελληνίων εξετάσεων δέχτηκαν πολλούς σχολιασμούς αλλά το μοναδικό μου σχόλιο είναι το εξής: Δύσκολα ή βατά, αναμενόμενα ή μη, κατάφερα να τα αντιμετωπίσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τελικά οι κόποι μου ν’ ανταμειφθούν. .

Έτσι έκλεισε επιτυχημένα ένας κύκλος για εμένα, ενώ ένας άλλος ανοίγει. Ευελπιστώ να γίνω μια εξίσου καλή φοιτήτρια και να συνεχίσω να παλεύω για τους στόχους μου. Εύχομαι το ίδιο στους μελλοντικούς υποψηφίους!
Ευχαριστώ το Ολύμπιο Βήμα για την ευκαιρία που μου έδωσε να μοιραστώ αυτές τις σκέψεις!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ - μέσα από την καρδιά μου – στους καθηγητές μου αλλά και σε όσους ήταν δίπλα μου και βοήθησαν στην προσπάθειά μου! .
Πηγή: Ολύμπιο Βήμα

Πηγή: Ολύμπιο Βήμα http://olympiobima.gr/oi-ypopsifioi-stin-pieria-poy-petyhan-ypsiles-vathmologies-0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου