Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Υπό το βάρος της πίεσης των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Μπ. Σκούφα και Σ. Φάμελλου βγήκε από τα συρτάρια του ΥΠΕΝ το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος Ολύμπου


Δυο  μέρες μετά την ερώτηση που κατέθεσαν 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία του τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου και της βουλεύτριας Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ΜπέττυςΣκούφα,για τον κίνδυνο να παραμείνει το Εθνικό Πάρκο Ολύμπου χωρίς προστασία, φαίνεταιπως η υπόθεση «ξεσκάλωσε» τελικά από τα συρτάρια του υπουργείου!

Στην ερώτηση που είχαν καταθέσει οι  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τόνιζαν χαρακτηριστικά ότι εάν το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος δεν αποσταλεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας πριν τις 31.08.2020, η έγκρισή του κινδυνεύει να ακυρωθεί, εφόσον οι νέες προδιαγραφές του αντιπεριβαλλοντικούΝόμου Χατζηδάκη θα συμπαρασύρουν με βεβαιότητα και το Π.Δ του Πάρκου Ολύμπου.

Η ερώτηση των βουλευτών και η απάντηση δυο μέρες μετά

Η ερώτηση των βουλευτών κατατέθηκε στις 30 Ιουνίου 2020, και μόλις δυο μέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 2 Ιουλίου, η Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών και ΝομοθετικούΈργου προώθησε σύμφωνα με έγγραφο, στη Γενική Γραμματεία Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων, το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος με θέμα: «Χαρακτηρισμός ως Εθνικού Πάρκου της χερσαίας περιοχής του όρους Ολύμπου, οριοθέτηση και καθορισμός ζωνών προστασίας αυτού και καθορισμός χρήσεων γης, όρων και δραστηριοτήτων».

Υπό το βάρος της πίεσης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία που έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου, του χαμένου χρόνου και της αδικαιολόγητης κωλυσιεργίας, το υπουργείο Περιβάλλοντας «ξέθαψε» από τα συρτάρια του όλη την προεργασία που είχε γίνει επί ΣΥΡΙΖΑ για το Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο είχε αποσταλεί για νομοτεχνικό έλεγχο στην αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΝ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Από την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη ΝΔ, και παρά τις δεσμεύσεις Χατζηδάκη στην Πιερία ότι το ΠΔ θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο α΄ εξάμηνο του 2020, μέχρι και πριν λίγες μέρες, συγκεκριμένα μέχρι τις 2 Ιουλίου που στάλθηκε το ΠΔ στη ΓΓΝομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων, η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος είχε λάμψει δια της απουσίας της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου