Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

ΠΙΕΡΙΑ - Οι υποψήφιοι που πέτυχαν υψηλές βαθμολογίες!

ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Η φετινή ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά για τους υποψηφίους των πανελλαδικών που χαρακτηρίστηκε από τη ρευστότητα που δημιούργησαν οι συνθήκες της πανδημίας του κορωνοϊού.
Ωστόσο και αυτή τη φορά η Πιερία όπως το συνηθίζει την τελευταία δεκαετία, διάμεσου των υποψηφίων της, κράτησε τον πήχη των βαθμολογιών ψηλά, σε συνάρτηση πάντα με τις δυσκολίες που συνάντησαν οι υποψήφιοι σε ορισμένα μαθήματα. Στην Πιερία στη «μάχη» των Πανελλαδικών ρίχτηκαν 1300 υποψήφιοι μαθητές και μαθήτριες εκ των οποίων οι 1000 από ΓΕΛ και οι 300 από τα ΕΠΑΛ. Σε πρωτόγνωρες καταστάσεις , εν μέσω καραντίνας με τα μέτρα προστασίας συνθέτοντας ένα τελείως διαφορετικό κλίμα από τις προηγούμενες χρονιές.

Οι νέοι και οι νέες της Πιερίας που κατακτούν τα όνειρά τους
Το «Ο.Β» παρουσιάζει μερικούς από τους μαθητές που κατάφεραν να συγκεντρώσουν πολλά μόρια και να κατακτήσουν τον στόχο τους, μια θέση στη σχολή προτίμησής τους.
Οι νέοι και οι νέες του νομού μας, μετέτρεψαν τις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητες της φετινής χρονιάς, του εγκλεισμού λόγω covid 19 σε κίνητρο για να διαπρέψουν και να ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία και περηφάνια για την δικαίωση των κόπων τους.

Συστηματικό διάβασμα, σωστή διαχείριση του χρόνου και προετοιμασία με σύστημα, μερικά από τα μυστικά της επιτυχίας των παιδιών όπως είπαν μιλώντας στο «Ο.Β». Φυσικά σε όλη αυτή τη δύσκολη και επίπονη προσπάθεια συμπαραστάτες ήταν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί, εμψυχώνοντας και στηρίζοντας τα παιδιά για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

ΜΑΛΑΜΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Παρ'όλο που φέτος η χρονιά ήταν δύσκολη λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που υπήρξαν,κατάφερα με κόπο και προσπάθεια να πετύχω στις Πανελλήνιες Εξετάσεις τον στόχο μου.Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους καθηγητές μου στο 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης και στο Αριστοτέλειο Φροντιστήριο που συνέβαλαν τα μέγιστα στην προσπάθειά μου αυτήν!Εύχομαι ολόψυχα στους συμμαθητές μου καλή επιτυχία για τις σχολές που επέλεξαν!!

ΜΑΝΤΗ ΜΑΡΙΑ ΡΑΦΑΗΛΙΑ (17.350 μόρια)

"Ήταν μια χρονιά με ιδιαιτερότητες. Διάβαζα χωρίς υπερβολές και έκανα συστηματική προσπάθεια. Βέβαια χρειάστηκε να κάνω θυσίες όπως να μην πηγαίνω μπάσκετ και να βγαίνω πιο σπάνια. Η καραντίνα με ευνόησε καθώς είχα χρόνο για περισσότερο διάβασμα και μειώθηκε αρκετά η ύλη. Δεν είχα ιδιαίτερο άγχος λόγω της ορθολογικής προετοιμασίας. Είμαι ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα γιατί επιβεβαιώθηκαν οι προσδοκίες μου. Στόχος μου είναι η Εφαρμοσμένη Πληροφορική (Πληροφοριακά συστήματα) στο ΠΑΜΑΚ."

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ (18.000 μόρια)

Αναμφίβολα, η επιτυχία στις Πανελλήνιες αποτελεί το πρώτο βήμα για τη μετέπειτα σταδιοδρομία μας. Στη δική μου περίπτωση αυτό που πιστεύω πως με βοήθησε ήταν η σωστή διαχείριση του χρόνου και το συστηματικό διάβασμα. 

Βέβαια αυτό δεν είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας την τελευταία χρονιά αλλά το επιστέγασμα μιας πορείας που κρατά από το Γυμνάσιο. Στόχος μου ήταν η εισαγωγή στη Νομική, επιτεύχθηκε. Αρωγοί και πολύτιμοι συμπαραστάτες σε αυτό το «ταξίδι» στη γνώση ήταν οι καθηγητές του 4ου Γενικού Λυκείου, του φροντιστηρίου «ΠΡΟΤΥΠΟ» και φυσικά η οικογένειά μου που με στηρίζει από τα πρώτα βήματα της σχολικής μου πορείας.

ΟΡΜΕΝΙ ΑΓΓΕΛΙΚΗ (18.775 μόρια)

Η σχολή προτίμησής μου είναι η Ιατρική Θεσσαλονίκης. Νιώθω πολύ ευχαριστημένη από την επίδοσή μου, η οποία ήταν αποτέλεσμα πολύχρονης προσπάθειας και καθοδήγησης από τους καθηγητές μου. Η περίοδος της καραντίνας ήταν μια ευκαιρία για περισσότερο διάβασμα αλλά και ξεκούραση, οπότε με συστηματική μελέτη και ισχυρή θέληση κατάφερα να πετύχω τον στόχο μου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου από το φροντιστήριο Αριστοτέλειο και από το 2ο ΓΕΛ Κατερίνης.

ΠΑΝΤΖΙΑΛΑ ΓΛΥΚΕΡΙΑ (18.415 μόρια)

Η φετινή χρόνια αδιαμφισβήτητα θα ήταν ξεχωριστή για εμένα αλλά και για τους υπόλοιπους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων. Κατάφερε να γίνει ακόμη πιο ιδιαίτερη λόγω της πανδημίας που ξέσπασε στον πλανήτη. Ήταν μια πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους, καθώς άλλαξε ριζικά η καθημερινότητα και αναγκαστήκαμε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. 

Ο εγκλεισμός, προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερο άγχος στους διαγωνιζόμενους, η αστάθεια στις ημερομηνίες των εξετάσεων, η στασιμότητα των μαθημάτων συνέβαλε σημαντικά στην διατάραξη της ψυχολογικής ισορροπίας μας. Προσωπικά, οι πανελλαδικές εξετάσεις στάθηκαν εμπόδιο στην ενασχόληση μου με το μπάσκετ, γεγονός που μου έδινε κίνητρο να ασχοληθώ παραπάνω με τα μαθήματα μου. Με την ανάρτηση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων, τώρα που τελείωσαν όλα θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια μου που με στήριξε, στους δασκάλους και καθηγητές και στους φίλους που στάθηκαν δίπλα μου. 

Τέλος, θα ήθελα να απευθύνω τα συγχαρητήρια μου σε όλους τους μαθητές που αποφάσισαν να δώσουν πανελλήνιες, για την προσπάθεια και τον αγώνα που κατέβαλλε ο καθένας ξεχωριστά, είτε κατάφεραν να φτάσουν στον στόχο τους είτε όχι, υπενθυμίζοντας ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει, αρκεί να έχουν πίστη στα όνειρα και στις δυνατότητες τους.
Πηγή: Ολύμπιο Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου