Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Παρέμβαση προέδρου Επιμελητήριου Πιερίας στον Υπουργό Οικονομικών για το θέμα της υπερσυσσώρευσης πληρωμών προς τις Δ.Ο.Υ. κατά τους επόμενους μήνες


Την επέκταση του χρονικού ορίζοντα των πληρωμών προς τις Δ.Ο.Υ. καθώς και την γενναία έκπτωση τους ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.
Η επιστολή κοινοποιείτε στους βουλευτές Πιερίας στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας και σε όλα τα  Επιμελητήρια της χώρας.
Ηλίας Χατζηχριστοδούλου: «Μόνο με την αναγκαία χρονική επέκταση  των καταβολών συγχρόνως με τη γενναία έκπτωση επί των οφειλών είναι δυνατόν να αποφευχθεί η ολοκληρωτική κατάρρευση της ελληνικής Οικονομίας και να μην αποβούν μάταιες τόσο οι προσπάθειες της Κυβέρνησης, όσο και οι θυσίες όλων μας».
Το πλήρες κείμενο της επιστολής
ΘΕΜΑ:Υπερσυσσώρευση πληρωμών προς τις Δ.Ο.Υ. κατά τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο
Κύριε Υπουργέ,
Χωρίς να παραγνωρίζουμε τις μέχρι σήμερα επιτυχείς προσπάθειες της κυβέρνησης με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, που ενέσκηψε λόγω της πανδημίας COVID -19, είμαστε υποχρεωμένοι, υπακούοντας στο Επιμελητηριακό μας καθήκον, να σας ενημερώσουμε για την τεράστια έκπληξη και δυσφορία που προκάλεσε στα μέλη μας η πρόθεση των Δ.Ο.Υ. να εισπράξουν σωρευτικά:
Πρώτον: Κατά το μήνα Αύγουστο, μαζί με τις τρέχουσες οφειλές του μηνός και τις πάσης φύσεως φορολογικές οφειλές των μηνών Μαρτίου και Απριλίου, των οποίων η καταβολή ανεβλήθη με απόφαση της κυβέρνησης.
Δεύτερον: Κατά το μήνα Σεπτέμβριο, μαζί με τις τρέχουσες οφειλές του μηνός και τις πάσης φύσεως αναβληθείσες καταβολές του Μαΐου.
Τρίτον: Κατά το μήνα Οκτώβριο, μαζί με τις τρέχουσες οφειλές του μηνός και τις πάσης φύσεως αναβληθείσες καταβολές του Ιουνίου.
Εάν στις ανωτέρω καταβολές προστεθούν και οι προγραμματισμένες μηνιαίες πληρωμές, από τον Ιούλιο και έπειτα, του φόρου Εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ, τότε γίνεται από όλους μας κατανοητό, ότι το οικονομικό βάρος που καλούνται τα μέλη μας να επωμιστούν, κάτω από τις σημερινές συνθήκες που επιδεινώνονται συνεχώς λόγω και της κατάρρευσης των τουριστικών εσόδων, είναι αδύνατον να ανασηκωθεί.
Προκειμένου να αποφευχθεί ένα νέο τσουνάμι «λουκέτων», συνοδευόμενο από ένα νέο κύμα «κόκκινων» οφειλών, είτε προς το Δημόσιο, είτε προς τις Τράπεζες, προτείνουμε το αυτονόητο:
Όσοι επιχειρηματίες και επαγγελματίες έλαβαν, από το Μάρτιο, αναβολή των πάσης φύσεως φορολογικών καταβολών να υποχρεούνται να πληρώνουν από τον Αύγουστο και στο εξής μόνο μία μηνιαία καταβολή για τις οφειλές συν τις ευνοϊκά ρυθμισμένες μηνιαίες καταβολές για το νέο φόρο Εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ.
Εκτιμούμε ότι μόνο με την αναγκαία χρονική επέκταση των καταβολών συγχρόνως με τη γενναία έκπτωση επί των οφειλών είναι δυνατόν να αποφευχθεί η ολοκληρωτική κατάρρευση της ελληνικής Οικονομίας και να μην αποβούν μάταιες τόσο οι προσπάθειες της Κυβέρνησης, όσο και οι θυσίες όλων μας.
Ευελπιστώντας ότι και αυτή τη φορά θα εισακουστούμε επ’ωφελεία της Οικονομίας και της κοινωνικής συνοχής, αναμένουμε την άμεση τακτοποίηση  αυτού του άκρως σοβαρού αιτήματος.

Ο Πρόεδρος
Ηλίας Χατζηχριστοδούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου