Κυριακή 26 Ιουλίου 2020

Στην Κατερίνη η πρώτη ενημέρωση Συλλόγων Καράτε της Χώρας για όσα τραγικά συμβαίνουν στην Ομοσπονδία τους


* ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΛΗΘΩΡΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ,  Η ΕΦΙΠΗΔ ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ.

* ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΓΙΝΕ & ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΚΙΜΕ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΝΑ ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ ΠΛΕΟΝ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ.

 Με πρωτοβουλία του ΚΙΜΕ (Καράτε Ισχυρό Μαχητικό Ελεύθερο), από την Κατερίνη ξεκίνησε, την Παρασκευή 24.07.2020, η ενημέρωση των Συλλόγων Καράτε για όσα συμβαίνουν και αποκαλύπτονται στους χώρους του δημοφιλούς αθλήματος κατά τους τελευταίους μήνες.



Η εν λόγω ενημέρωση που έλαβε χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο Δ.Κατερίνης και η οποία, όπως γνωστοποιήθηκε, θα συνεχιστεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, διεξήχθη από κλιμάκιο του ΚΙΜΕ που είχε μεταβεί στην Κατερίνη γι’ αυτό τον σκοπό.

 Ομιλίες και συζήτηση για το παρόν και το μέλλον της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε.

 Μεταξύ των ομιλητών, οι οποίοι απάντησαν και σε πλήθος ερωτήσεων των παρισταμένων, υπήρξε ο έγκριτος Νομικός, Σπύρος Κλαδάς, ο διακεκριμένος Οικονομολόγος, Θανάσης Φυλακτός, καθώς και οι παγκόσμιοι πρωταθλητές Καράτε, Κώστας Παπαδόπουλος, Δημήτρης Τριανταφύλλης και Σπύρος Μαργαριτόπουλος.

Την όλη συζήτηση συντόνισε ο Κατερινιώτης καταξιωμένος δάσκαλος του Καράτε, Σταύρος Σταυριανίδης, ο οποίος μαζί με τους προπονητές Καράτε, Βασίλη και Θωμά Σταυριανίδη, είχε αναλάβει και την ευθύνη της διοργάνωσης της ενημερωτικής ημερίδας.

 Έκπτωση των μελών του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε, ύστερα από τιμωρία που τους επέβαλε η ΕΦΙΠΗΔ.

 Όσοι παραβρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν, με έγκυρο και εμπεριστατωμένο τρόπο, για τις νομικές εξελίξεις σχετικά με την Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε.

Συγκεκριμένα, αρχικά η ενημέρωση έγινε για την πληθώρα καταγγελιών που είχαν νομίμως κατατεθεί εναντίον της πρώην διοίκησης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε και που είχαν ως αποτέλεσμα την έκπτωση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της, ύστερα από την τιμωρία που τους επέβαλε η ΕΦΙΠΗΔ (πειθαρχικό όργανο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής).


Ενημέρωση όμως καθώς και συζήτηση έγινε και για τους μελλοντικούς σχεδιασμούς των μελών του
ΚΙΜΕ, αναφορικά με τον τρόπο που επιδιώκουν να διοικείται αυτή, δεδομένων των επερχόμενων εκλογών των αθλητικών Ομοσπονδιών, που σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, θα διεξαχθούν το τελευταίο τετράμηνο του 2020, έτσι όπως, το υπ’ αυτού κατατεθέν νομοσχέδιο, θα προβλέπει.


Ενημέρωση και συζήτηση για την Έκθεση και το Πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

 Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, αίσθηση προκάλεσε, μεταξύ άλλων, η γνωστοποίηση, για πρώτη φορά, της Έκθεσης καθώς και του πορίσματος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, που εκδόθηκε ύστερα από έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο. Ο εν λόγω έλεγχος έγινε από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας στην Ελληνική Ομοσπονδία, τον Ιούνιο του 2020, και διαβιβάστηκε τόσο στην ΕΛΟΚ (Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε) όσο και στην ΓΓΑ για τα περαιτέρω.


Αξίζει να σημειωθεί ότι τον προαναφερθέν πόρισμα, όπως κατήγγειλαν οι ομιλητές, συνεχίζει -άγνωστο για ποιο λόγο- να αποκρύπτει από τα μέλη της ΕΛΟΚ, ο Πρόεδρος και η προσωρινή διοίκησή της !!

Επιπλέον δε, ιδιαίτερη εντύπωση, ανησυχία και προβληματισμό προκάλεσε στους παρισταμένους το σημείο του πορίσματος που αναφέρεται στον καταλογισμό εις βάρος των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, των δαπανών που πραγματοποιήθηκαν εκτός των εγκεκριμένων από την ΓΓΑ προϋπολογισμών της Ομοσπονδίας για τα έτη 2013-2018 σύμφωνα με το άρθρο 51 παρ. 6 του αθλητικού νόμου 2725/1999, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Κι αυτό, δεδομένου ότι οι Ομοσπονδία Καράτε, τα συγκεκριμένα έτη, δεν είχε καν υποβάλει για έγκριση στην ΓΓΑ ούτε προϋπολογισμούς ούτε απολογισμούς !! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου