Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

49ο Φεστιβάλ Ολύμπου-Δίον-θέατρο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ «ΑΠΟ ΘΕΣΗ ΙΣΧΥΟΣ…Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΛΟΓΟΥ»


  Με τη θεατρική παράσταση  «Από θέση ισχύος …η δύναμη του δημόσιου λόγου» την οποία ανεβάζει την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020, στις 9:30 μ μ, στο αρχαίο θέατρο Δίου, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις του φετινού 49ου Φεστιβάλ Ολύμπου για τον μήνα Ιούλιο. 

  Η παράσταση «Από θέση ισχύος …η δύναμη του δημόσιου λόγου» σε σύλληψη και σκηνοθεσία του Ένκε Φεζολάρι, παρουσιάζεται για πρώτη φορά, με την συμμετοχή των σπουδαίων καλλιτεχνών: Φιλαρέτη Κομνηνού, Αλέκος Συσσοβίτης, Άννα Μάσχα και  Καλλιόπη Ευαγγελίδου.
Η ΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
  Λόγοι και διαγγέλματα που εκφωνήθηκαν σε κρίσιμες καμπές της Ελληνικής ιστορίας, από ανθρώπους σε θέση ισχύος. Στο επίκεντρο ο δημόσιος χώρος και ο δημόσιος λόγος.  Πολίτες και Πολιτικοί μέσα στην ιστορία. Αψιμαχίες, λόγοι που δίχασαν και ένωσαν, που ανέστησαν το ηθικό και κατακεραύνωσαν αντιπάλους. Λόγοι που ενίοτε καθοδηγούν επιμελώς το κοινό αίσθημα  και φλερτάρουν με τη δημαγωγία.
  Ο πολίτης στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και της ιστορίας.
Λόγοι αστικής δημοκρατίας και στρατηγικής ευφυΐας.
Ηγέτες με πολιτικές αρετές και Ηθική. Αλαζονικοί και στοργικοί ,συναισθηματικοί ενίοτε και ψυχροί λόγοι που εκφωνήθηκαν στις πιο κρίσιμες καμπές του Αρχαίου Κόσμου. Θρυλικές μάχες μιας ιστορικής πραγματικότητας που μας περικλείει
Ο Πελοποννησιακός Πόλεμος, η Σικελική εκστρατεία, ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Περικλής, ο Θεμιστοκλής, ο Αλκιβιάδης, παρελαύνουν και εφορμούν, καθοδηγούν και υποδεικνύουν την ατομική ευθύνη στην συλλογική δράση. Φιλοδοξίες και όνειρα, ήρωες και αποστάτες.
  Η παράσταση με άξονα τους λόγους αυτούς όπως μας παραδοθήκαν από τον Ηρόδοτο, τον Θουκυδίδη, τον Αρριανό κ.α  και με την φόρμα της Αρχαίας τραγωδίας γίνεται μια εποποιία ιστορικής αναζήτησης  στο επίκεντρο της οποίας είναι ο Άνθρωπος-Πολίτης, η αρετή, η συμμετοχή στα κοινά, η ανάγκη για συλλογικότητα. 
Οι λόγοι των αρχαίων μας δίνουν τις απαντήσεις που αναζητούμε ακόμα και σήμερα, για τον άνθρωπο, τη δημοκρατία, την αρετή, την ελευθερία. Μας προσφέρουν γνώση ακριβή, και ματιά κριτική απέναντι στην ιστορία και τους κύκλους της, για να φτάσουμε στο σήμερα και να αναρωτηθούμε, τι έχει αλλάξει γύρω μας, τι μάθαμε τι ενστερνιστήκαμε και τι όχι.

  ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
  Πρωταγωνιστούν: Φιλαρέτη Κομνηνού, Αλέκος Συσσοβίτης, Άννα Μάσχα, Καλλιόπη Ευαγγελίδου
Σύλληψη –Σκηνοθεσία: Ένκε Φεζολλάρι
Δραματουργία-έρευνα – επιλογή κειμένων : Κάτια Σωτηρίου Ενκε Φεζολλάρι
Μουσική: Γιώργος Ανδρέου
Σκηνικός χώρος-κοστούμια: Γιώργος Λυντζέρης
Συγγραφική επιμέλεια : Σοφία Καψούρου
Βοηθός Σκηνοθέτη : Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος
Φωτογραφίες: Ελπίδα Μουμουλίδου
  Διάρκεια παράστασης : 1 ώρα και 20΄ λεπτά

Τιμές εισιτηρίων
Γενική είσοδος : 10€ 
Μειωμένο : 8 € (ανέργων /φοιτητικό/ πολυτέκνων/ΑΜΕΑ/ άνω των 65 ετών και παιδιά ηλικίας  κάτω των 12 ετών )
Ηλεκτρονική Προπώληση στο viva.gr
Iσχύουν εισιτήρια του ΟΓΑ

  ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: Λόγω της γνωστής πανδημίας, οι θεατές κατά την είσοδο και έξοδο από το αρχαίο θέατρο Δίου, είναι υποχρεωτικό να φορούν την μάσκα προστασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου