Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

ΟΛΥΜΠΟΣ οι ΕΛ.Π.ΠΙ. στα 2450μ» (φωτο)


Με την συνεχή άνοδο της θερμοκρασίας αφήσαμε προσωρινά τα ποδήλατα και δοκιμάσαμε μια διαφορετική προσέγγιση του Ολύμπου, την περασμένη Κυριακή. Εκτελώντας ταυτόχρονα και την ετήσια διασωστική μας άσκηση (με  μοτοσυκλέτες)   Ξεκινώντας από Κατερίνη μέσω Βροντούς 120μ , Πέτρας 520μ, Κοκκινοπηλού1250μ, Πύθιο 725,μ Καλύβια 700μ, φτάνοντας τελικά στο «καταφύγιο Χρυστάκης 2450μ» συνεχίζοντας μέχρι  και τα 2900μ(!)και μετά από διαδρομή 170χλμ από την Κατερίνη (με την επιστροφή).



Η διαδρομή από την Πέτρα προς τον Κοκκινοπηλό είναι σχετικά καλός  χαλικόδρομος, αν και συνήθως είναι ανοιχτή και σετικά καλή όχι μόνο για αυτοκίνητα 4χ4 αλλά και για κανονικά  Ι.Χ. ,προχθες 12/7  δεν ήταν προσβάσιμη στο «Ξερολάκι» , λόγο διάβρωσης  από έντονη βροχόπτωση. Είδαμε πάντως φορτωτές  να κατευθύνονται προς το σημείο από την περιφέρεια Λάρισας και απο σήμερα  13/7 μάθαμε πως ο δρόμος είναι και πάλι ανοιχτός!

 Από τον Κοκκονοπηλό προς Πύθιο και Καλύβια ο δρόμος είναι ασφαλτοστρωμένος. Είναι γνωστό πως η περιφέρεια και το δασαρχείο της Λάρισας είναι πολύ δραστήρια στον Όλυμπο.



Φτάνοντας στα Καλύβια ο δρόμος προς το «καταφύγιο Χρηστάκη»  είναι λίγο περισσότερο από 20χλμ ,ξεκινάει ομαλά με άσφαλτο  αλλά θέλει μεγάλη ΠΡΟΣΟΧΗ γιατί καταλήγει και έχει πάρα πολλά κακοτράχαλα σημεία με ύψος πέτρας μέχρι και 20-25cm! Παρότι φαίνεται ότι έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια για την συντήρηση και διάνοιξη. Η πρόσβαση μπορεί να γίνει με enduro-motocross  ή   ΜΟΝΟ  με υπερυψωμένα 4κίνητα.Το «καταφύγιο του Χρηστάκη» μπορεί να κοιμίσει στα δύο κτήρια του 40 άτομα. Είναι δωρεάν και αυτοσυντηρείται (από τον καθένα ) με την εποπτεία του Ορειβατικού Συλλόγου  Καλυβίων-Κοκκινοπηλού που κάνουν πάρα πολύ καλή εθελοντική  δουλειά . ΄



Οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ δραστηροποιούνται και σαν διασωστική ομάδα και υπάγονται στον Σ.Ε.Ο.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Έχουν συνδράμει κατά καιρούς σε πολλούς συλλόγους και σε πάρα πολλές εκδηλώσεις σε Όλυμπο  και Πιέρια όρη .Φυσικά κάθε καλοκαίρι και σε κάθε τους διαδρομή εκτελούν και χρέη εθελοντών και πυρασφάλειας .

ΣΥΝΟΝΙΣΤΉΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΙΩΡΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ BLS ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ –ΜΤΒ LEADER

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου