Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Όλυμπος – Βροντού Κονιαρόπουλο - Μπαρμπαλάς Κυριακή 12 Ιουλίου 2020


Ο Ορειβατικός Σύλλογος Βροντούς Ολύμπου καλεί τα μέλη και τους φίλους του, για πεζοπορία στον Βορειοανατολικό Όλυμπο, την Κυριακή12 Ιουλίου  2020, στην διαδρομή: Αστραποκαμένη Κρεβάτια (980μ)-  Κονιαρόπουλο (1.233μ) – Στάμνα (1.800μ )  – Μπαρμπαλας (1.842μ ).

Αυτή την φορά επιλέξαμε να ανέβουμε στον Μπαρμπαλά με αφετηρία όχι  την κλασική από το καταφύγιο Κρεβάτια,  άλλα εκείνη  της  διπλανής ράχης του Κουνιαρόπουλου, μια διαδρομή με ηπιότερες κλίσεις, άλλα μεγαλύτερο μήκος πεζοπορίας.
 Θα πεζοπορήσουμε σε δυο ομάδες
Α΄ Ομάδα:
 Αστραποκαμένη Κρεβάτια (980μ)-  Κονιαρόπουλο (1.233μ) – Στάμνα (1.800μ )  – Μπαρμπαλάς (1.842μ ). Ώρες ανάβασης:  3.5. Ώρες κατάβασης : 2
Οι ώρες πορείας υπολογίζονται κατά προσέγγιση και εξαρτώνται από τις καιρικές συνθήκες και την ομοιογένεια της ορειβατικής ομάδας.
Νερό  δεν θα βρούμε, θα χρειαστούμε 2 λίτρα 
Β΄ Ομάδα:
 Αστραποκαμένη Κρεβάτια (980μ)-  Κονιαρόπουλο (1.233μ) –Δασικός δρόμος ( τσιμεντένια ποτίστρα ) 1420μ.  Ώρες ανάβασης:  2.5. Ώρες κατάβασης : 2
Οι ώρες πορείας υπολογίζονται κατά προσέγγιση και εξαρτώνται από τις καιρικές συνθήκες και την ομοιογένεια της ορειβατικής ομάδας.
Νερό  δεν θα βρούμε, θα χρειαστούμε 2 λίτρα 

Η μετάβαση μας  στα Κρεβάτια, αφετηρία της  πεζοπορίας μας   θα γίνει με αγροτικά αυτοκίνητα που θα διαθέσει ο σύλλογος.

 Αφετηρία και ώρα αναχώρησης:
Το μικρό ξωκλήσι των Αγ. Αποστόλων, όπου βρίσκονται και τα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου Βροντούς Ολύμπου, τέσσερα χιλιόμετρα δυτικά της Βροντούς, στο δρόμο προς τον Όλυμπο, με ώρα αναχώρησης στις 08.00 πμ.
Φροντίστε να είστε εκεί τουλάχιστον 10 λεπτά νωρίτερα, ώστε να ξεκινήσουμε έγκαιρα.
Εναλλακτικά, από πολυκατάστημα Μασούτης, περιοχή Εφορίας, με ώρα αναχώρησης 7.15πμ 

Εξοπλισμός:
Σακίδιο ημέρας, μποτάκια πεζοπορίας, μακρύ παντελόνι ή κολάν πεζοπορίας, αδιάβροχο/αντιανεμικό μπουφάν, δύο μπλουζάκια, φλις ή  ζακέτα, παγούρι νερού 2 λίτρων , ατομικό φαρμακείο, σφυρίχτρα, γυαλιά ηλίου, καπέλο, μπατόν, κολατσιό (σοκολάτα, παστέλια κ.α.), φωτογραφική μηχανή.

Το συντονισμό και τη συνοδεία της ανάβασης θα αναλάβουν οι:
Α΄ Ομάδα:  Σπανός Γιώργος, Παππάς Μίλτος, Γελαστόπουλος Τάσος
Β΄ Ομάδα: Τσακιρίδης Φίλλιπος
Πληροφορίες 6973804843.
Κόστος συμμετοχής στη πεζοπορία – συνδρομή:
Το κόστος συμμετοχής για τα μη μέλη είναι 5 ευρώ με την αντίστοιχη υπογραφή της Υπεύθυνης Δήλωσης.
Για όποιον επιθυμεί να γίνει μέλος του ΕΟΣ Βροντούς, η ετήσια συνδρομή είναι 15 ευρώ (αφού συμπληρώσει και την αντίστοιχη αίτηση εγγραφής στο σύλλογο και την υπογραφή της Υπεύθυνης Δήλωσης) . Επίσης παρακαλούνται τα παλιά μέλη, των οποίων η συνδρομή έληξε να φροντίσουν να την ανανεώσουν.
Για να επιβιώσει ο σύλλογος που όλοι αγαπάμε !!!
Επίσης όσο μέλη έχουν πληρώσει για το 2020 και δεν έχουν παραλάβει την κάρτα μέλους παρακαλούνται για την παραλαβή της.

Κανόνες / Προϋποθέσεις:

Α). Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να υπακούν στις οδηγίες του αρχηγού καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Κάθε συμμετέχων φέρει την αποκλειστική και πλήρη ευθύνη για τη συμμετοχή του στην εκδρομή.
Β). Οι δραστηριότητες που παρέχονται είναι διαθέσιμες σε οποιονδήποτε είναι πνευματικά και σωματικά υγιής, καθώς και σε μια λογική φυσική κατάσταση.
Γ). Ο αρχηγός διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει ή να ακυρώσει κάποιο τμήμα της εκδρομής αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας ή λόγω καιρικών συνθηκών.
Δ). Οι συνοδοί ανηλίκων αναλαμβάνουν εκείνοι αποκλειστικά την ευθύνη του-της ανηλίκου που συνοδεύουν.
Ε). Σε κάθε ανάβαση, ακολουθούμε τα σημάδια και δεν προσπαθούμε να ανακαλύψουμε δικές μας διαδρομές.

ΣΤ) Ιδιαιτέρως δίδεται έμφαση:

α. Στην ατομική ευθύνη.
Ο καθένας που συμμετέχει θα πρέπει να γνωρίζει ότι η δραστηριότητά του αυτή γίνεται σε περιβάλλοντα άγνωστα, όπου πολλές φορές οι συνθήκες είναι δύσκολες και η δυνατότητα εξωτερικής βοήθειας μπορεί να μην είναι διαθέσιμη, γι αυτό με δική του ευθύνη αποφασίζει τη συμμετοχή του σε κάθε ανάβαση/πεζοπορία.

β. Στο ομαδικό πνεύμα.
Ακριβώς επειδή οι συνθήκες είναι δύσκολες απαιτείται συντροφικότητα και αλληλοβοήθεια από τα μέλη της ομάδας. Να είναι έτοιμα να συμβιβαστούν, ώστε να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στα ενδιαφέροντά τους και τις ικανότητες όλης της ομάδας. Οι ενέργειες του καθενός δεν θα πρέπει να θέτουν σε κίνδυνο τους γύρω του ούτε και το περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου