Κυριακή, 7 Ιουνίου 2020

Θα υπάρξουν συγκεκριμένα μέτρα για τους φιλάθλους όταν ανοίξουν οι κερκίδες


Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησε για τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν οι αθλητές μετά από το διάλειμμα που είχαν στην αγωνιστική τους δραστηριότητα λόγω κορωνοϊού.

Για τον λόγο αυτό, όπως είπε, ορίστηκε κι ένα διάστημα τεσσάρων εβδομάδων για τις προπονήσεις, αφού το σώμα «χρειάζεται τις προσαρμογές του», καθώςυπάρχουν κάποια φαινόμενα τραυματισμών αθλητών που δεν χρειάζονται βιασύνες.

Για την επανέναρξη της SuperLeague 1 επισήμανε ότι είναι μια θετική εξέλιξη και σιγά σιγά οι ομάδες θα βρίσκουν τον ρυθμό τους, ενώ πρέπει να δοθεί μια «πίστωση χρόνου» στους ποδοσφαιριστές ως προς τις επιδόσεις τους.

Σχετικά με τους θεατές στα γήπεδα, δήλωσε ότι υπάρχουν προτάσεις, οι οποίες όμως δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστούν άμεσα από την πρώτη αγωνιστική που ξεκινούν τα playoff και τα playout.

Για την νέα περίοδο, από τον Σεπτέμβρη,υπογράμμισε πως και από την πλευρά της υγειονομικής επιτροπής και της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, υπάρχει ένα πρώτο «πράσινο φως» υπό προϋποθέσεις, ανάλογα βέβαια και με την γενικότερη πορεία της επιδημίας στη χώρα, έτσι ώστε ένα ποσοστό θεατών να μπορεί να παρακολουθεί τους αγώνες.Αναφέρθηκε επίσης στις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθούνται σε ό,τι αφορά την είσοδο και την έξοδο στα γήπεδα όταν θα ανοίξουν για τους θεατές.

Ο κ. Μαυρωτάς αναγνώρισε ότι είναι «πολύ ‘στεγνό’ το συναίσθημα όταν παίζεις σε άδειες κερκίδες», και πρόσθεσε ότι είναι να σαν να είσαι σε μια λίγο πιο επίσημη προπόνηση, ωστόσο πάνω από όλα πρέπει να έχουμε την ασφάλεια των αθλητών και γενικότερα της κοινωνίας.«Πρέπει να βρεθεί μια ισορροπία ανάμεσα στις ασφαλείς και τις ρεαλιστικές λύσεις», είπε χαρακτηριστικά. «Τον πρώτο λόγο έχουν οι ειδικοί και όσο μπορούμε θα χαλαρώνουμε».
Πηγή: soccerplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου