Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

ΠΡΟΣΟΧΗ στις επιλογές! - Υπάρχουν πολλοί που θα κρυφτούν πίσω απο ...επιστολές και δε θα φταίνε αυτοί


Διάβασα όσα έγραψε σε τοποθέτηση του ο πρώην ποδοσφαιριστής του Πιερικού Αλέξανδρος Περογαμβράκης, μετά την γνωστοποίηση της απομάκρυνσής του και της μή συνέχισης της συνεργασίας του με τον Πιερικό.

Δε τον γνωρίζω τον άνθρωπο ούτε έχω άποψη για την ποδοσφαιρική του αξία, ούτε ήταν δική μου επιλογή για να έρθει στον Πιερικό. Τον έχω ακουστά σαν άλλους 1000-2000 ποδοσφαιριστές που παίζουν ή κατά καιρούς έπαιξαν σε Ελληνικές ομάδες και τον είδα με την φανέλα του Πιερικού στα 2-3 παιχνίδια που έπαιξε με αυτήν, χωρίς όμως να μπορέσω να τον χαρακτηρίσω στο χρόνο συμμετοχής του.

Και να σας πώ την αλήθεια, δεν ξέρω άν αυτά που γράφει έχουν βάση ή όχι. Διάβασα αυτά που έγραψε αλλά έχω και την διαβεβαίωση του Μάκη Θεοχάρη, γενικού αρχηγού του Πιερικού, ότι με έξοδα της ομάδας του Πιερικού παρέμεινε για μια εβδομάδα σε ξενοδοχείο της περιοχής μας ο εν λόγω ποδοσφαιριστής και πάντα σήκωνε το τηλέφωνο του ο εκπρόσωπος της Κατερινιώτικης ομάδας, όχι μόνο σε αυτόν αλλά και σε όποιον ποδοσφαιριστή επικοινωνούσε μαζί του.

Απο εκεί και πέρα δε γνωρίζω κάτι για όσα αναφέρει ο Περογαμβράκης και προσωπικά δε με ενδιαφέρουν κιόλας. Έπαιξα κι εγώ ποδόσφαιρο και τον καταλαβαίνω τον άνθρωπο, δεν έχω κάτι μαζί του, την δουλειά του κάνει και παρουσιάζεται ενοχλημένος για τους δικούς του λόγους, τους οποίους δεν είμαι σε θέση να αμφισβητώ γιατί δεν χειριζόμουν εγώ το θέμα του.

Με ενδιαφέρει όμως να είμαστε προσεκτικοί στις επιλογές μας.
Τόσο διοικητικά όσο και αγωνιστικά.

Πρέπει να προσέξουμε και να ζυγίσουμε τα συν και τα πλην στις επιλογές που θα γίνουν σε όλα τα επίπεδα γιατί ο Πιερικός είναι κομματιασμένος απο πολλές πλευρές και δεν αντέχει άλλα χτυπήματα.
Ούτε ο δήμαρχος της πόλης μας που βάζει την ψυχή και τα χρήματα του έχει ανάγκη ή χρειάζεται τέτοιου είδους δημοσιεύματα. Είναι το σημαντικότερο αυτή την περίοδο, σε μια κατάσταση που η ομάδα ψάχνει τα στηρίγματα της για να ρολάρει την επόμενη ημέρα σαν ΠΑΕ.
Και οι ισορροπίες ξέρετε πλέον είναι πολύ λεπτές. Γιατί όποιος θα θελήσει να επενδύσει στην ΠΑΕ Πιερικός, θέλει ηρεμία, σωστή προβολή και ελάχιστα λάθη.

Οπότε ας αφήσουμε όλοι τις προσωπικές μας συμπάθειες, φιλίες, αγάπες και προτιμήσεις και ας επικεντρωθούμε σε στόχους που βγάζουν υγεία, αξιοπιστία, εμπειρία και οικονομική ισχύ στο παραγοντικό-διοικητικό κομμάτι και ποιότητα χαρακτήρα, αγωνιστική και μελλοντική αξία μεταπώλησης, στις επιλογές των ποδοσφαιριστών που παραμείνουν ή θα αποκτηθούν για να πλαισιώσουν το αγωνιστικό τμήμα.

Με πρώτο στόχο παιδιά της περιοχής μας που γνωρίζουμε τόσο σαν χαρακτήρες, όσο και σαν ποδοσφαιριστές. Και δε θα ψωνίσουμε <<γουρούνι στο σακί>>.

Έγιναν αστοχίες και θα γίνουν κι άλλες. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο και έτσι ήταν πάντα. Ας φροντίσουμε όμως οι επιλογές μας να μην είναι εύκολες και αδούλευτες-απαίδευτες. Πρέπει να είναι σκληρές, προσεγμένες και αυστηρές.

Άν θέλουμε να ξαναγίνουμε ΠΙΕΡΙΚΟΣ...

Επειδή τα ξέρουμε και τα ξαναπεράσαμε αυτά...
Βλέπετε όποιος έχει καεί απο τον ...χυλό, ΠΡΕΠΕΙ να φυσάει και το ...γιαούρτι!!

Μπάμπης Πεΐδης
Παλαίμαχος Ποδοσφαιριστής
Αθλητικογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου