Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Συνάντηση της βουλεύτριας Ε.Σκούφα με τους προέδρους των λαϊκών αγορών της Πιερίας


Με τους προέδρους παραγωγών και εμπόρων των λαϊκών αγορών Πιερίας συναντήθηκε την Δευτέρα 22/6 η βουλεύτρια Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα.

Στην διάρκεια της συνάντησης οι πρόεδροι αναφέρθηκαν διεξοδικά στα τεράστια προβλήματα που δημιούργησε και στον κλάδο τους η καραντίνα λόγω κορονοϊού. Η αυστηρή τήρηση από μέρους τους των υγειονομικών πρωτοκόλλων συνέβαλε στον περιορισμό των κρουσμάτων, αλλά παράλληλα μείωσε σε απελπιστικό βαθμό τα εισοδήματά τους μιας και τα προϊόντα στις λαϊκές αγορές είναι ευπαθή.
Παράλληλα η απαγόρευση πώλησης προϊόντων ένδυσης και υπόδησης μεγιστοποίησε το πρόβλημα σε ένα σημαντικό κομμάτι μικροεμπόρων που πωλούν τα προϊόντα τους μόνο μέσα στις λαϊκές αγορές.

Οι πρόεδροι των λαϊκών αγορών ανέμεναν μετά το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς, ένα ευέλικτο τρόπο λειτουργίας των λαϊκών αγορών, που χωρίς να βάζει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία, θα τους έδινε τη δυνατότητα να εντάξουν κι άλλους παραγωγούς ή εμπόρους στις υπαίθριες αγορές.

Αντίθετα όμως από αυτό, η τελευταία ΚΥΑ βάζει τόσο αυστηρές προϋποθέσεις ανάπτυξης των πάγκων που στην ουσία αυστηροποιεί τους όρους λειτουργίας.

Η κ. Σκούφα δήλωσε ότι θα συνδράμει στις ενέργειές τους με κάθε πρόσφορο και θεσμικό μέσο ώστε και η δημόσια υγεία να προστατευτεί, αλλά και το ήδη μηδαμινό εισόδημά τους να ενισχυθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου