Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Δήμος Κατερίνης: Βιβλιοθήκη – «παράθυρο στη γνώση» αποκτά το Ελατοχώρι


- Εγκαίνια την Κυριακή 21 Ιουνίου & ώρα 18:30

Έναν σύγχρονο εκπαιδευτικό χώρο ανοικτής πρόσβασης, έτοιμο να υποδεχτεί δεκάδες φίλους των βιβλίων, αναμένεται να αποτελέσει η λειτουργία της Βιβλιοθήκης στην Τ.Κ. Ελατοχωρίου, καθώς όλα είναι στη θέση τους, προκειμένου να ανοίξει τις πύλες της στο κοινό, ικανοποιώντας έτσι ένα διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής.

Ήδη τα βιβλία έχουν τοποθετηθεί στα ράφια της ανακαινισμένης αίθουσας, ενώ παιχνίδια δημιουργικής απασχόλησης τίθενται στη διάθεση των παιδιών.
Πιο συγκεκριμένα, η νέα Βιβλιοθήκη στεγάζεται σε χώρο του δημοτικού σχολείου, αυτόνομο και με εύκολη πρόσβαση, ενώ θα εγκαινιαστεί την ερχόμενη Κυριακή 21 Ιουνίου στις 18:30,  σε μια λιτή τελετή, η οποία θα αγκαλιαστεί και από το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης, καθώς την ίδια μέρα γιορτάζεται η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής.


Ειδικότερα, με πρωτοβουλία του εκπαιδευτικού, προϊσταμένου του Δημοτικού Σχολείου και συμβούλου της Τ.Κ. Ελατοχωρίου, Αντώνη Λιάββα: Δήμος Κατερίνης, Οργανισμός Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ), Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ελατοχωρίου και πολλοί εθελοντέςεργάστηκαν συντονισμένα, με πολύ μεράκι δίνοντας πνοή στο όνειρο των κατοίκων της Τ.Κ. Ελατοχωρίου, για άμεση πρόσβαση στη γνώση. Ένα χώρο, στον οποίο θα μπορούν να περνούν ευεργετικά το χρόνο τους, μόλις λίγα μέτρα από το σπίτι τους!

Όπως δηλώνει ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος: «Είμαι απολύτως ικανοποιημένος από τις υπηρεσίες, τους εθελοντές και τους τοπικούς συμβούλους της διοίκησης, καθώς μόλις πριν από ένα μήνα σας είχα ανακοινώσει ότι σύντομα,στο πλαίσιο της αποκέντρωσης του πολιτιστικού υλικού του τόπου μας, θα εγκαινιάσουμε τη Βιβλιοθήκη του Ελατοχωρίου. Σήμερα αυτό γίνεται πράξη.

Οι πολιτιστικές υποδομές, διαδραματίζουν καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση στέρεης πολιτιστικής ζωής στον τόπο μας, στην πόλη και στα χωριά μας. Προς την κατεύθυνση αυτή, επιδιώξαμε από την πρώτη κιόλας στιγμή να "ανοίξουμε" ξανά στο κοινό, κλειστούς χώρους, οι οποίοι θα μπορούσαν να βελτιώσουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας και να δημιουργήσουμε ουσιαστικά τις δομές εκείνες που καθημερινά θα παράγεται πολιτισμός, όπως στην προκειμένη περίπτωση η Βιβλιοθήκη Ελατοχωρίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου