Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Δρομολογούνται οι απαραίτητες εργασίες στο λιμάνι των Αλυκών


Συνάντηση του προέδρου τoυ Λιμενικού Ταμείουκαι του Δημάρχου Πύδνας Κολινδρού με τους Μυδοκαλλιεργητές, με πρωτοβουλία του Βουλευτή Φ.Μπαραλιάκου .

Στο λιμάνι των Αλυκών Κίτρους συναντήθηκαν ο Βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πιερίας κ. Αστέριος Μπουσνάκης, ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού κ. Αναστάσιος Μανώλας, τα μέλη του Λιμενικού Ταμείου Βασίλης Σασσάνης και Χρήστος Νάνος με το προεδρείο του ΔΣ των Μυδοκαλλιεργητών του Μακρυγιάλου και ειδικότερα τον Πρόεδρο κ. Αναστάσιο Δραγάνη και τον Αντιπρόεδρο κ. Κώστα Κουτούπα .

Κατά την διάρκεια της συνάντησης στο χώρο προσάραξης των σκαφών οι μυδοκαλλιεργητές εξέθεσαν τα αιτήματα τους και τις προτάσεις τους, ώστε ο λιμένας των Αλυκών να καταστεί πιο λειτουργικός και πιο ασφαλής.

Στο διάλογο τέθηκαν ζητήματα που αφορούν την ενίσχυση με κάδους του λιμένος για την αποκομιδή των απορριμμάτων, θέματα τεχνικής υφής, ο εξωραϊσμός του χώρου με στόχο την αισθητική του βελτίωση, η πρόσβαση των φορτηγών που έρχονται για την παραλαβή των μυδιών και η ασφάλεια του χώρου. 

Οι μυδοκαλλιεργητές της περιοχής, αφού ευχαρίστησαν τον κ. Μπαραλιάκο για την πρωτοβουλία της χρήσιμης και ουσιαστικής συνάντησης, δεν παρέλειψαν να επισημάνουν πως για πρώτη φορά επισκέπτεται το Λιμάνι των Αλυκών Πρόεδρος και μέλη του Λιμενικού Ταμείου για επιτόπια αυτοψία και καταγραφή των δυσλειτουργιών. 

Τόσο ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού όσο και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου δεσμεύτηκαν άμεσα για τις απαιτούμενες παρεμβάσεις μέσω συνεργασίας των Τεχνικών Υπηρεσιών τους.

Από την πλευρά του ο κ. Μπαραλιάκος, ο οποίος επισκέπτεται για δεύτερη φορά το λιμάνι των Αλυκών μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, επεσήμανε την αναγκαιότητα της καλής συνεργασίας  όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ενώ ανέδειξε τη σπουδαιότητα αναβάθμισης του Λιμανιού των Αλυκών ώστε να εξυπηρετεί αποτελεσματικότερα τους αλιείς της περιοχής και να αποτελέσει έναν  λειτουργικό ναύσταθμο στην παράκτια περιοχή της Βόρειας Πιερίας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου