Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Δήμος Κατερίνης: Σε εξέλιξη το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών


- Συνεχίζονται οι ψεκασμοί στον αστικό παραλιακό ιστό 
- Ενημερωτικό έντυπο διανέμεταισε δημότες & επισκέπτες με τα ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας

Από την Παραλία  παρουσία του Γ.Γ. του Δήμου Κατερίνης Κώστα Λιακόπουλου και του προέδρου της Τ.Κ.  Ιωάννη Μέγκα ξεκίνησε η διανομή ενημερωτικού έντυπου υλικού σε δημότες και επισκέπτες, σχετικά με τα ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας από τα κουνούπια. Η διανομή θα συνεχιστεί σε όλο το εύρος του Δήμου με έμφαση στην τουριστική ζώνη, ενώ ιδιαίτερη  μέριμνα δίνεται στην ενημέρωση ομάδων υψηλού κινδύνου όπως οι ηλικιωμένοι.
Όπως είναι γνωστό, επειδή αυξημένος πληθυσμός κουνουπιών καταγράφεται στην παραλιακή ζώνη της Κατερίνης, ο Δήμος ενεργοποίησεήδη από τις 12 Μαΐου το πρόγραμμα ψεκασμών, σε κανάλια και εστίες αναπαραγωγής στον αστικό ιστό και στην ακτογραμμή.


«Η συστηματική και έγκαιρη καταπολέμηση των κουνουπιών, η εφαρμογή μέτρων προστασίας αποτελούν τους πλέον ενδεδειγμένους τρόπους για την προάσπιση και διασφάλιση της δημόσιας υγείας» τονίζει σε δήλωσή του,ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.
Το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών υλοποιείται κάθε χρόνο από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε κάθε περιφερειακή ενότητα. Προκειμένου να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και να μειωθεί στο ελάχιστο η όχληση τους θερινούς μήνες ο Δήμος Κατερίνης, προχώρησε σε συμπληρωματικό πρόγραμμα, παράλληλα με τους ψεκασμούς από εδάφους & αεροψεκασμούς για την καταπολέμηση των κουνουπιών που διενεργεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, οι ψεκασμοί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου σε συνεργασία με εξειδικευμένο συνεργείο απεντομώσεων, με τη χρήση κατάλληλων εγκεκριμένων σκευασμάτων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων συνεχίζονται, ενώ θα εκτελούνται μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου.
Σχετικές οδηγίες προστασίας περιγράφονται στο ενημερωτικό έντυπο που διανέμεται και είναι αναρτημένο και στην ιστοσελίδα του Δήμου Κατερίνης:

https://katerini.gr/2020/05/14/%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%ba%ce%bb%ce%b7%cf%81%cf%89%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%bf-%cf%80%cf%81%cf%8c%ce%b3%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%bc%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%ad%ce%bc%ce%b7%cf%83%ce%b7/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου