Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Δήμος Κατερίνης: Ασφαλτοστρώσεις με τη χρήση μίγματος ψυχρής εφαρμογής στον αστικό ιστό & στο παραλιακό μέτωπο


Στις άμεσες και στοχευμένες παρεμβάσεις, που υλοποιούν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης, για τη βελτίωση του δημόσιου χώρου και της ποιότητα ζωής στην πόλη και στις κοινότητες, εντάσσονται οι ασφαλτοστρώσεις με τη χρήση ασφαλτικού μίγματος ψυχρής εφαρμογής (εφαρμογή με τη μέθοδο της εκτοξευόμενης ασφάλτου).

Προς την κατεύθυνση αυτή, εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις σε εξέλιξη είναι την τρέχουσα εβδομάδα, στον αστικό ιστό και στην Παραλία, ενώ  ανάλογες εργασίες θα εκτελεστούν σταδιακά σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αντίστοιχες καταγεγραμμένες – επείγουσες από τις υπηρεσίες  του Δήμου Κατερίνης, ανάγκες.


«Έχουμε εντατικοποιήσει το πρόγραμμα οδοστρώσεων και συντηρήσεων του δικτύου οδοποιίας και συνεχίζουμε σε καθημερινή βάση εργασίες βελτίωσης της οδικής κίνησης στην πόλη και στις κοινότητες» τονίζει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.

«Με τις συστηματικές αυτές ασφαλτοστρώσεις, βελτιώνουμε άμεσα την κυκλοφοριακή ασφάλεια οχημάτων και πεζών», επισημαίνει από την πλευρά του, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιάννης Συμεωνίδης, ο οποίος συντονίζει τις παρεμβάσεις.

Η ταυτότητα των εργασιών με τη χρήση ψυχρού μείγματος ασφάλτου

Το ψυχρό μείγμα ασφάλτου χρησιμοποιείται για να εξαλείψει λακκούβες, θρυμματισμούς, ρωγμές, μικρές υποχωρήσεις και ανωμαλίες στις περιοχές κυκλοφορίας αστικών και αγροτικών περιοχών. Πρόκειται για τη χρήση (για πρώτη φορά στον Δήμο Κατερίνης), μείγματος ψυχρής ασφάλτου και πολύ σκληρών αντιολισθηρών αδρανών που αναμειγνύονται αυτόματα στην απαιτούμενη δοσολογία λίγο πριν από την εφαρμογή τους. Το εφαρμοσμένο μείγμα  δίνεται αμέσως σε κυκλοφορία.


Το μείγμα παρασκευάζεται και εφαρμόζεται με ειδικό μηχάνημα εφαρμογής ψυχρής ασφάλτου δια εκτοξεύσεως […]».
Η κατασκευή είναι εξαιρετικά γρήγορη και με ελάχιστη διαταραχή της κυκλοφορίας. Ο δρόμος δίνεται αμέσως σε κυκλοφορία και η εφαρμογή  μπορεί να γίνει και σε υγρό περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου