Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

«Ασφαλείς και μαγευτικές καταβάσεις στα φαράγγια του Ολύμπου»


Του Βασίλη Σίμου*

Ένας δύσκολος χειμώνας πέρασε. Το καλοκαίρι είναι εδώ και είναι καιρός να ζήσουμε τις ομορφιές που μας προσφέρει. Μια από αυτές είναι και η μαγεία της εμπειρίας διάσχισης των φαραγγιών του Ολύμπου.

Η διάσχιση φαραγγιών – το γνωστό Canyoning – είναι μια περιπέτεια, που μπορεί να τη ζήσει ο καθένας, άσχετα με την ηλικία του.

Είναι ένα σπορ που συνδυάζει πολλά από τα γνωστά αθλήματα του βουνού, πεζοπορία, αναρρίχηση, κατάβαση βράχων με σχοινιά, βουτιές και κολύμπι σε φυσικές πισίνες που καταλήγουν πανέμορφοι καταρράκτες, χαρίζοντας μοναδικά συναισθήματα και συγκινήσεις, αφού έρχεσαι σε επαφή με τη φύση μακριά από το άγχος που προκαλεί η καθημερινότητα, γνωρίζεις μαγευτικά τοπία και εικόνες και «γεμίζεις» αξέχαστες εμπειρίες.


Φυσικά, για όσους κάνουν canyoning ή θέλουν να ζήσουν αυτήν την εμπειρία, προέχει η ασφάλεια, ώστε να μυηθούν σ’ αυτήν την περιπέτεια χωρίς τον κίνδυνο του ατυχήματος. Το Canyoning απαιτεί ειδικό εξοπλισμό και τεχνικές που προσαρμόζονται στο φυσικό περιβάλλον. Για να χαρούμε στο έπακρο τη δραστηριότητα αυτή, θα πρέπει όχι μόνο να σεβαστούμε τους κανόνες του canyoning αλλά και τους κανόνες της φύσης.

Η γνώση σε συνδυασμό με την εμπειρία, τη συνέπεια αλλά και την σωστή προετοιμασία μπορεί να μας εξασφαλίσει ασφαλείς περιηγήσεις στον Όλυμπο, αλλά και σε κάθε βουνό, αρκεί να λάβουμε υπόψη τους πιθανούς κινδύνους και να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Προέχει η κατάλληλη συνοδεία, ο κατάλληλος εξοπλισμός και η κατάλληλη προετοιμασία ώστε ακόμη και όσοι επιχειρούν για πρώτη φορά να έχουν την πιο όμορφη εμπειρία.


Στον Όλυμπο, αλλά και γενικότερα στο βουνό, επιβάλλεται να είμαστε συγκρατημένοι αλλά και προσεκτικοί. Εδώ έρχεται, η ανάγκη ενός έμπειρου οδηγού καταβάσεων φαραγγιών ο οποίος θα διασφαλίσει πως η περιπέτεια σας στο βουνό, η κατάβαση στα μαγευτικά φαράγγια του Ολύμπου θα είναι ένα υπέροχο ταξίδι, μια ξεχωριστή εμπειρία.

Το φετινό καλοκαίρι, ίσως και για  ν αποφύγουμε συνωστισμούς κορωνοϊού, είναι ευκαιρία να αναζητήσουμε εναλλακτικές μορφές αναψυχής, διασκέδασης, με την οικογένειά μας με την παρέα μας..
Η Πιερία διαθέτει πολλές τέτοιες προτάσεις. Το μυθικό βουνό είναι γεμάτο προκλήσεις! Απολαύστε κάτι μοναδικό, αναζητήστε και ζήστε την περιπέτεια του canyoning!

Βασίλης Σίμος -  Οδηγός καταβάσεων φαραγγιών
Τηλέφωνο: 6974153858



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου