Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020

Συλλήψεις για προσπάθεια αρπαγής ανηλίκου - Οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ σε γονείς και παιδιά


Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά με αρπαγές ή απόπειρες αρπαγής ανηλίκων τον τελευταίο μήνα. Άλλωστε, η απαγωγή της Μαρκέλλας δεν έχει ακόμα εξιχνιαστεί σε όλο της το βάθος, καθώς έχει γίνει γνωστό ότι μπορεί να υπήρξε βιντεοκλήση με τρίτο άτομο στο σπίτι όπου η μικρή μαθήτρια κρατήθηκε.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, νέο υποψήφιο θύμα αρπαγής υπήρξε στην Ηλεία ένα 14χρονο αγόρι που, όμως, κατάλαβε γρήγορα τον κίνδυνο. Ξεκίνησε να τρέχει και έτσι γλίτωσε τον όποιο κίνδυνο παραμόνευε. Ταυτόχρονα, με την άμεση κινητοποίηση της Αστυνομίας, οι δύο φερόμενοι ως δράστες συνελήφθησαν, ενώ βρέθηκε και μαύρο βαν, το οποίο θα αξιοποιείτο στην υπόθεση. Όλα αυτά, μέρα μεσημέρι, στην Ηλεία.

Τι είπε το 14χρονο αγόρι στους αστυνομικούς
Σύμφωνα με τα όσα είπε το 14χρονο αγόρι στους αστυνομικούς, χθες το απόγευμα, ενώ περπατούσε προς το φροντιστήριο ξένων γλωσσών του Πύργου, τον φώναξαν δύο άνδρες που ήταν μέσα σε βαν. Του είπαν ότι τους είχε στείλει η μητέρα του και προσπάθησαν να τον βάλουν μέσα στο όχημα! Όταν ο 14χρονος δεν δέχτηκε να μπει, τότε το βαν σταμάτησε και ο ένας από τους δύο άνδρες, κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος του. Το αγόρι που κατάλαβε ότι κινδυνεύει, άρχισε να τρέχει για να γλιτώσει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., αστυνομικοί της μικτής περιπολίας Υπηρεσιών της Ήλιδας, εντόπισαν στην Αμαλιάδα, τον έναν από τους δύο αλλοδαπούς άνδρες με το βαν. Ο δεύτερος, βρέθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, μέσα στο σπίτι του. Οι δυο αλλοδαποί προσήχθησαν και αναγνωρίστηκαν από τον ανήλικο, τόσο οι ίδιοι, όσο και το βαν, με αποτέλεσμα να συλληφθούν και να κατασχεθεί το όχημα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας. Η προανάκριση γίνεται από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου.

Οι συμβουλές της Αστυνομίας με αφορμή το νέο περιστατικό αρπαγής
Οι γονείς πρέπει να φροντίζουν κάθε παιδί να γνωρίζει:

Το όνομα του και τη διεύθυνση του.
Να χρησιμοποιεί το τηλέφωνο.
Να καλεί το «100» σε περίπτωση ανάγκης.
Να απευθύνεται για βοήθεια μόνο σε Αστυνομικούς ή σε γνωστά άτομα.
Να μην μπαίνει σε αυτοκίνητο ή να ακολουθεί οποιοδήποτε άτομο χωρίς την συγκατάθεση των γονιών του.
Σε περίπτωση ανάγκης να απευθύνεται σε άτομα που του έχει υποδείξει η οικογένεια του ότι είναι της εμπιστοσύνης της π.χ. σε συγγενείς ή φίλους.
Να μην απαντά όταν χτυπούν την πόρτα και οι γονείς δεν είναι στο σπίτι και ποτέ να μην λέει σε κάποιον στο τηλέφωνο ότι είναι μόνο του.
Να μην δέχεται «δώρα» που προσφέρουν άγνωστοι.
Πηγή : pagenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου