Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Εθιμοτυπική επίσκεψη της Διοίκησης του 4ου Περιφερειακού Τμήματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, με επίκεντρο τις διεκδικήσεις των Λογιστών Φοροτεχνικών , στην Προϊσταμένη Διεύθυνσης της ΔΟΥ Κατερίνης


Τους εκπροσώπους της νέας Διοίκησης του 4ου Περιφερειακού Τμήματος Κεντροδυτικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, υποδέχτηκε την Τετάρτη 17 Ιουνίου, στο γραφείο της, η Προϊσταμένη Διεύθυνσης της ΔΟΥ Κατερίνης κ. Ζωή Σταματόγιαννη.

Στην εθιμοτυπική επίσκεψη  συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Περιφερειακού Τμήματος κ. Κωνσταντίνος Κιτιξής, ο Γενικός Γραμματέας κ. Θεοχάρης Στεφανίδης και το μέλος κ. Βασίλης Λιμπανοβνός.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε, αφενός το διεκδικητικό πλαίσιο των λογιστών - φοροτεχνικών όπως αυτό διαμορφώθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των μέτρων στήριξης και αφετέρου, σειρά ζητημάτων που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι συνάδελφοι τους οικονομολόγοι.

Ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος κ.Κιτιξής έθεσε υπόψη της κ. Σταματόγιαννη τον καταιγισμό των εκκλήσεων που δέχεται καθημερινά  η Διοίκηση του Περιφερειακού Τμήματος  από τους συναδέλφους της,  για παράταση των προθεσμιών όλων των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, επισημαίνοντας πως το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος, με αίσθημα ευθύνης, κατανοεί την κατάσταση στην οποία περιέρχεται η ελληνική οικονομία αλλά και τις δυσκολίες, που έχουν να αντιμετωπίσουν αναφορικά με τις ημερομηνίες οι λογιστές - φοροτεχνικοί.

Άλλωστε για το θέμα που έχει προκύψει με τη μεταφορά όλων των προθεσμιών για τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις, τα μέλη του  Δ.Σ. του Περιφερειακού Τμήματος, ενημέρωσαν την Προϊσταμένη Διεύθυνσης της ΔΟΥ Κατερίνης., πως έχει σταλεί σχετική επιστολή στο αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών.

Στο επίλογο της επίσκεψης τα μέλη του Δ.Σ. του Περιφερειακού Τμήματος, αναφέρθηκαν στην ανάγκη αγαστής συνεργασίας μεταξύ του Οικονομικού Επιμελητηρίου με την ΔΟΥ της Κατερίνης, ώστε να επιλύονται άμεσα και αποτελεσματικά τα προβλήματα που αφορούν τον κλάδο.

Από την πλευρά της η κ. Σταματόγιαννη αναφέρθηκε στην ανάγκη να χτιστεί σχέση εμπιστοσύνης της εφορίας με τους φορείς αλλά και τους πολίτες, αναγνωρίζοντας παράλληλα την σοβαρότητα του θέματος που έχει προκύψει, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, όπου λογιστές - φοροτεχνικοί καλούνται να υλοποιήσουν πλήθος φορολογικών, ασφαλιστικών και έκτακτων υποχρεώσεων. Η ίδια δεσμεύτηκε να μελετήσει το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα παρατάσεων και να μεταφέρει τα αιτήματα των οικονομολόγων-λογιστων στην κεντρική διοίκηση.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου