Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΠΛΑΤΩΝ - Καλοκαιρινό πρόγραμμα για μαθητές δημοτικού - Έναρξη 29 Ιουνίου


Η λειτουργία του σχολείου συνεχίζεται και τους καλοκαιρινούς μήνες με το θερινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για μαθητές δημοτικού. Τα παιδιά περνάνε τον ελεύθερο χρόνο του καλοκαιριού συμμετέχοντας σε ευχάριστες δραστηριότητες μάθησης και ψυχαγωγίας.

• Περιλαμβάνεται πρωινό και προαιρετικά μεσημεριανό πρόγραμμα σίτισης.
• Η μεταφορά των μαθητών γίνεται με τα σχολικά λεωφορεία.
Ηλικίες: 5-12 ετών
Ημέρες και ώρες: Δευτέρα-Παρασκευή, 8:30-14:00

Για κράτηση θέσεων καλέστε στο: 2351031111 ή 2351033110

Δραστηριότητες
Παιχνίδια στη θάλασσα
Τα παιδιά συνοδευόμενα από τους δασκάλους, έρχονται σε άμεση επαφή με τη θάλασσα, την άμμο και το νερό υπό την επίβλεψη του γυμναστή και του υπεύθυνου ναυαγοσώστη. Έτσι μετατρέπεται μια καλοκαιρινή συνήθεια, το μπάνιο στη θάλασσα, σε δημιουργική και ωφέλιμη δραστηριότητα.

Πειράματα με καθημερινά υλικά

Οι μαθητές ανακαλύπτουν τις φυσικές επιστήμες βιωματικά, πειραματιζόμενοι με απλά καθημερινά υλικά που τους βοηθάνε να κατανοήσουν εύκολα, έννοιες και φυσικά φαινόμενα που ήταν δύσκολο να αντιληφθούν μέχρι πρότινος.

Μαγειρική
Τα παιδιά δουλεύουν ομαδικά, υπό την καθοδήγηση των δασκάλων, ακολουθώντας όλη τη διαδικασία από την προετοιμασία, το μαγείρεμα και το σερβίρισμα ενός γεύματος ως την τακτοποίηση της τραπεζαρίας. Ο στόχος είναι μέσα από μια διασκεδαστική διαδικασία να αποκτήσουν χρήσιμες γνώσεις πάνω στις σωστές διατροφικές συνήθειες άλλα και στην ορθή συμπεριφορά την ώρα του φαγητού.

Επιτραπέζια παιχνίδια
Τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι ένα πολύ σημαντικό εκπαιδευτικό εργαλείο. Αναπτύσσουν τη δημιουργικότητα, οξύνουν τον τρόπο σκέψης και συμβάλλουν στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, όπως η οργάνωση και η ομαδικότητα. Στους χώρους του σχολείου υπάρχει αίθουσα με επιτραπέζια παιχνίδια και κάθε εβδομάδα ανάλογα με το πρόγραμμα τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα σε μια πληθώρα εκπαιδευτικών επιτραπέζιων παιχνιδιών.

Παιχνίδι με τα μαθηματικά
Ακολουθώντας τη φιλοσοφία του μαθηματικού διαγωνισμού Καγκουρό, τα παιδιά συνδυάζουν τα μαθηματικά με τη διασκέδαση λύνοντας ευχάριστα προβλήματα, που καλλιεργούν τη σκέψη και την κριτική ικανότητα.

Σκάκι
Το σκάκι μπορεί να έχει πολλαπλά ευεργετικά οφέλη για το παιδί, όπως η ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της αναλυτικής σκέψης και της συγκέντρωσης. Σε συνεργασία με τον Σκακιστικό Όμιλο Κατερίνης γίνονται μαθήματα από δάσκαλο του σκάκι στο σχολείο μας στο πλαίσιο του οποίου τα παιδιά μπορούν να γνωρίσουν αυτό το όμορφο παιχνίδι στρατηγικής και να διαγωνιστούν μεταξύ τους.

Ρομποτική
Η ρομποτική είναι ένας νέος τρόπος διδασκαλίας, ιδανικός για την αύξηση του ενδιαφέροντος των παιδιών για την επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά (STEM). Είναι ένας ευχάριστος τρόπος μάθησης, κατά τον οποίο τα παιδιά δουλεύουν ομαδικά, ώστε να βρουν δημιουργικές λύσεις πάνω σε ένα πρόβλημα χτίζοντας, προγραμματίζοντας και δοκιμάζοντας τα δικά τους ρομπότ. Ανάλογα με την ηλικία των μαθητών χρησιμοποιούνται τα πακέτα εκπαιδευτικής ρομποτικής Lego WeDo 2.0 και Lego Mindstorms EV3.

Playful learning
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και ώρες ανάγνωσης, δημιουργικής γραφής, σχεδίου και αγγλικών επικοινωνίας με καινοτόμες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις που μετατρέπουν τη διαδικασία της μάθησης σε παιχνίδι.

Αθλητισμός
Το θερινό πρόγραμμα του σχολείου μας περιλαμβάνει πλούσιες αθλητικές δραστηριότητες στους χώρους του σχολείου μας υπό την καθοδήγηση των γυμναστών μας. Τα παιδιά έχουν, λοιπόν, την ευκαιρία να συμμετέχουν και να εξασκηθούν σε διάφορα ομαδικά και ατομικά αθλήματα της επιλογής τους, όπως μπάσκετ, ποδόσφαιρο, παγκράτιο και ομαδικά παιχνίδια αναψυχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου