Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

Πτολεμαΐδα-Διακοπές 2020: Επιλογές σε οργανωμένα πακέτα, μέσα και η ΠΙΕΡΙΑ – Ταξιδιωτικά γραφεία και τουρισμός την εποχή της πανδημίας


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΕΞΙΑ ΧΟΝΔΡΟΜΑΤΙΔΟΥ (CHONDROMATIDIS TRAVEL)

Διαφορετικό θα είναι σε κάθε περίπτωση το φετινό καλοκαίρι, με τα ταξίδια και τον τουρισμό να επηρεάζονται από την συγκυρία του κορωνοϊού. Ήδη τα ταξιδιωτικά γραφεία έχουν ξεκινήσει τον προγραμματισμό ταξιδιών και οργανωμένων εκδρομών, για μία ή περισσότερες ημέρες.

Ο κόσμος έχει φοβηθεί και είναι διστακτικός, τονίζει μιλώντας στον «Π» η Αλεξία Χονδροματίδου, από το Hondromatidis Travel στην Πτολεμαΐδα. Η ίδια προσθέτει πως ο κόσμος θα προσπαθήσει να χαλαρώσει με λιγότερες διανυκτερεύσεις εφέτος, λόγω και του φόβου του κορωνοϊού. Σε κάθε περίπτωση, για αρχή, ο κόσμος ρωτάει για τις διακοπές του, αλλά ακόμη αρκετοί δεν έχουν κλείσει.

Σε ό,τι αφορά προορισμούς που είναι διαθέσιμη για οργανωμένες εκδρομές, και φέτος υπάρχουν επιλογές δια ταξίδια και διακοπές στο Ανατολικό Αιγαίο, όπως Λήμνο και Χίο, αλλά και στον Ιόνιο, με την Κέρκυρα να είναι υψηλά στη ζήτηση του κόσμου εφέτος.

Επίσης, υπάρχουν επιλογές και στις Σποράδες (Σκιάθο, Σκόπελο), προορισμοί κοντινοί με ζήτηση. Ακόμη, ο κόσμος ζητάει πακέτα με λιγότερες ημέρες διανυκτερεύσεων. Ενώ μια άλλη επιλογή εφέτος, είναι οργανωμένες εκδρομές στις οποίες μπορεί να γίνει χρήση των εισιτηρίων από τους δικαιούχους που θα προκύψουν από τον Κοινωνικό Τουρισμό. Αυτός είναι ένας τρόπος ένα μερίδιο από το κοστολόγιο του εκδρομικού προγράμματος και των εξόδων, να καταμεριστεί από τα εισιτήρια.

Ζήτηση για μονοήμερες αποδράσεις και κρουαζιέρες!

Ακόμη, συνεχίζονται οι μονοήμερες αποδράσεις, σε γνωστούς και αγαπημένους προορισμούς, όπως τη Χαλκιδική και την Πιερία, ενώ εφέτος από τον Ιούλιο θα ξεκινήσουν νέες μονοήμερες αποδράσεις με κρουαζιέρες. Η πρώτη επιλογή είναι ο Σιγγιτικός κόλπος στην Χαλκιδική, με το καραβάκι να ξεκινάει από το 2ο πόδι και να κάνει βόλτα κοντά στην Αμμουλιανή και στα νησιά Δρένια, με την κρουαζιέρα να περιλαμβάνει στην τιμή την μεταφορά και το φαγητό.

Μια άλλη επιλογή είναι κρουαζιέρα σε Παξούς και Αντίπαξους, με αναχώρηση από την πανέμορφη πόλη της Ηπείρου, την Πάργα.

Ακόμη, διοργανώνονται εκδρομές μονοήμερες για μπάνιο, προς την Λούτσα Πρέβεζας αλλά και τους Αμμόλοφους Καβάλας, με το ταξιδιωτικό γραφείο να προσφέρει μια πλειάδα επιλογών σε όσους θέλουν να απολαύσουν τα μπάνια τους αυτό το καλοκαίρι.

Με 65% πληρότητα τα λεωφορεία

Εν τω μεταξύ, τα ταξίδια και οι εκδρομές μέσω τουριστικών γραφείο έχουν αυστηρό πρωτόκολλο και μέτρα ασφαλείας, λόγω κορωνοϊού, με την ίδια να επισημαίνει πως τα λεωφορεία φεύγουν με πληρότητα 65% και τα ταξιδιωτικά γραφεία να αναμένουν αν τυχόν θα αλλάξει κάτι στους προσεχής θερινούς μήνες.

«Τα αεροπλάνα έρχονται και φεύγουν γεμάτα και τα τουριστικά λεωφορεία με μειωμένη πληρότητα», σχολιάζει χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως σε κάθε περίπτωση τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας, ο οδηγός φοράει μάσκα και ενημερώνεται σχετικά και ο κόσμος.

Ελπίδα όλων και ιδίως του τουριστικού κλάδου είναι πως με τον καιρό να βελτιώνεται, ο κόσμος να μπορέσει να κάνει και το φετινό καλοκαίρι τις διακοπές του.
Πηγή: e-ptolemeos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου