Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Απάντηση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης Θεοφάνη Τερζόπουλου στη δημοτική παράταξη "ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ"


Κατερίνη 19 Μαίου 2020

Αξιότιμες κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της δημοτικής παράταξης Πολίτες σε Δράση. Από την πρώτη στιγμή που λόγω της πανδημίας, άλλαξαν οι τρόποι επικοινωνίας και λειτουργίας των συλλογικών οργάνων, η προσωπική μου μέριμνα ήταν και παραμένει η απόλυτη συμμετοχή όλων των Δημοτικών συμβούλων στις συνεδριάσεις  του οργάνου, καθώς και η διασφάλιση της δημοκρατικότητας των διαδικασιών.

Εργάστηκα σκληρά και συνεχίζω σε αυτήν την κατεύθυνση, να φέρω σε πέρας, την δυνατότητα να συνδεθούν όλοι οι σύμβουλοι σε μία συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη. Δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται.
Από προηγούμενες δράσεις στις οποίες συμμετείχε ο Δήμος Κατερίνης που συνέβησαν μάλιστα κατά την διάρκεια της δικής σας διοίκησης,  υπήρχε η πρόβλεψη και ο εξοπλισμός για συμμετοχή σε τηλεδιάσκεψεις. Όμως, αυτά ποτέ δεν λειτούργησαν και ο εξοπλισμός είτε χάθηκε είτε απαξιώθηκε. Έτσι έχετε απόλυτο δίκιο, και συμφωνώ και εγώ μαζί σας πως η τεχνολογία της τηλεδιάσκεψης σκόνταψε στο Δήμο Κατερίνης, καθώς όλα αυτά θα έπρεπε να υπάρχουν και να λειτουργούν, αλλά εμείς δυστυχώς δε βρήκαμε τίποτα και ξεκινάμε από το μηδέν.

Όλο αυτό το διάστημα κατέστησα σαφές σε όλους συμβούλους  με τους οποίους επικοινώνησα, αλλά κυρίως στους επικεφαλής, να μεριμνήσουν με ευθύνη τους, ώστε, να καταγραφούν και να αποσταλούν  εγγράφως οι όποιες διαφοροποιήσεις ή τοποθετήσεις συμβούλων επί των θεμάτων που συζητήθηκαν στα προηγούμενα δημοτικά συμβούλια.Πέραν της συνολικής τοποθέτησης του επικεφαλής ή του  εκπροσώπου  σας  στα Δημοτικά Συμβούλια που προηγήθηκαν, δεν έλαβα καμία επιστολή τοποθέτησης  ή διαφοροποίησης, από κάποιον σύμβουλο σας, για κανένα θέμα, πλην της επιστολής ανεξαρτητοποίησης του κυρίου Τσιουκάνη, από την παράταξη σας.

Ως εκ τούτου ο ισχυρισμός σας περί αποκλεισμού των Δημοτικών Συμβούλων καταρρίπτεται καθώς από άλλες παρατάξεις έχουν φτάσει επιστολικές προτάσεις και τοποθετήσεις στα χέρια μου.
Όλες οι δυσκολίες και όλες οι ενέργειές μου για τις τηλεδιασκέψεις, είναι γνωστές στην κοινή γνώμη μέσα από τρεις συνεντεύξεις που έδωσα το προηγούμενο διάστημα, δύο ραδιοφωνικές στο ράδιο Αλέξανδρος και στο δημοτικό ραδιόφωνο Κατερίνης και μία τηλεοπτική στην εκπομπή «Ευ ζην» του κυρίου Ευγένιου Παπαδοπούλου στη Δίον Τηλεόραση.

  Προφανώς θα ήταν σοφότερο να γνωρίζετε τις τοποθετήσεις του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα που ανοίξατε, από το να δημιουργείτε  εντυπώσεις στην κοινή γνώμη.
  Τέλος για τη χρήση της αίθουσας του πνευματικού κέντρου Εκάβη, μου προκαλεί έκπληξη  να προτείνετε κάτι για το οποίο έχει νομοθετήσει η πολιτεία καθώς έχετε και εσωτερική πληροφόρηση για το τι επιτρέπει η κυβέρνηση και τι όχι σε σχέση με τα περιοριστικά μέτρα συγχρωτισμού ατόμων.Εξάλλου την λύση της Εκάβης την είχαμε επεξεργαστεί ως πιθανότητα από τα τέλη Μαρτίου αλλά την απορρίψαμε καθώς δεν προτίθεμαι να παρανομήσω.

Αξιότιμες κυρίες και κύριοι της δημοτικής παράταξης  Πολίτες σε Δράση. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου παραμένει στη διάθεσή σας για να μεταφέρει στο σώμα και να αναδείξει όλες τις εποικοδομητικές προτάσεις και τοποθετήσεις των συμβούλων και των παρατάξεων για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην πόλη μας.
 
Με εκτίμηση 
     Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κατερίνης 
Τερζόπουλος  Γ  Θεοφάνης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου