Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Οριστική διακοπή όλων των πρωταθλημάτων στο μπάσκετ


Μετά τον ΕΣΑΚΕ και η ΕΟΚ έκρινε πως οι παρούσες συνθήκες δεν ευνοούν την συνέχιση των εθνικών πρωταθλημάτων που έχει υπό την αιγίδα της (Α2, Β΄, Γ΄ Εθνική, Α1 Γυναικών κλπ).

Με επιστολή προς τις αθλητικές ενώσεις και τις ομάδες η Ελληνική Ομοσπονδία έκανε γνωστή την απόφαση της να μη συνεχιστεί το υπόλοιπο της σεζόν. Το επόμενο διάστημα το δ.σ. της ΕΟΚ θα κληθεί να αποφασίσει θεμάτων όπως η βαθμολογική κατάταξη των ομάδων, λαμβάνοντας υπόψη και τις θέσεις και τις προτάσεις των σωματείων.

Παραδείγματος χάρη στην Α2 οι 15 από τις 16 ομάδες έστειλαν υπόμνημα στην ΕΟΚ με το οποίο ζητούν να δοθεί το πρωτάθλημα στον Χαρίλαο Τρικούπη και παράλληλα να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα στην Β’ Εθνική. Μεταξύ άλλων το υπόμνημα αναφέρει: «Σε ότι αφορά την άνοδο στη Basket League, θα πρέπει να αποδοθεί η δικαιοσύνη στο μέγιστο εφικτό βαθμό, σε ότι αφορά την εικόνα που η κάθε ομάδα παρουσίασε στο γήπεδο, ιδιαίτερα δε για το σωματείο Γ.Σ.Χαρίλαος Τρικούπης και την 1η θέση που οδηγεί σε απευθείας άνοδο…».

Πρόταση της ΕΟΚ είναι να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα και στη συνέχεια να υπάρξει αναδιάρθρωση. Πληροφορίες αναφέρουν πως η Α2 ενδεχομένως να χωριστεί σε 2 ομίλους με 20 ομάδες, η Β΄ Εθνική να περιλαμβάνει 18 ομάδες και η Γ΄ να χωριστεί σε 4 ομίλους των 14-15 ομάδων. Οριστικές αποφάσεις θα παρθούν προσεχώς. Μεγάλες αλλαγές ωστόσο αναμένεται να υπάρξουν και στην Α1. Θυμίζουμε πως στη διάρκεια της εβδομάδας θα γίνει νέα τηλεδιάσκεψη μεταξύ των ομάδων μετά από πρωτοβουλία του ΕΣΑΚΕ.
Πηγή: thessports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου