Σάββατο 9 Μαΐου 2020

ΠΙΕΡΙΑ - Τουρισμός ώρα μηδέν


Η πρώτη Ιουνίου, ημέρα που θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία δωδεκάμηνης λειτουργίας είναι κοντά ωστόσο αυτή η ημέρα δεν αφορά στα τουριστικά θέρετρα σε Πιερία και Χαλκιδική που έχουν ως πιθανή  ημερομηνία επαναλειτουργίας την 1η Ιουλίου σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο CNN υπογραμμίζοντας ότι «στο καλύτερο σενάριο η Ελλάδα θα ανοίξει για την τουριστική δραστηριότητα από την 1η Ιουλίου και εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση».

Από την πλευρά τους οι  ξενοδόχοι αναμένουν τους υγειονομικούς κανόνες, που πρόκειται να ανακοινωθούν στις 15 Μαΐου αλλά και τα νέα μέτρα οικονομικής στήριξης που θα θέσει η πολιτεία για τη λειτουργία του τουρισμού για να αποφασίσουν αν θα ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους η θα πουν… και του χρόνου.

Όπως ήταν αναμενόμενο οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία που έγιναν τον χειμώνα για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο  έχουν ακυρωθεί  με τους περισσότερους ξενοδόχους να θεωρούν την φετινή σεζόν χαμένη ή ευελπιστούν να κινηθούν ομαλά έστω και για δυο μήνες, ώστε οι πληγές που θα κουβαλούν την επόμενη χρονιά να είναι λιγότερες.

Ο οδικός τουρισμός θα μπορούσε να αποδειχθεί σωτήρια λύση για τον τουρισμό σε Πιερία και Χαλκιδική που ούτως ή άλλως είναι αγαπημένες περιοχές των γειτόνων μας από τις χώρες των Βαλκανίων: «Στον οδικό τουρισμό, εκτός από τους μεμονωμένους ταξιδιώτες, πρέπει να λάβουμε υπόψη και τα τουριστικά λεωφορεία, καθώς εκεί υπάρχει ανησυχία για τα κριτήρια υγείας που θα τεθούν και τον τρόπο που θα ταξιδεύει ο κόσμος», τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος.

Η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, Ευαγγελία Ξυπτερά αναμένει τους όρους και  τις προϋποθέσεις λειτουργίας των ξενοδοχείων όχι μόνο για τους τουρίστες αλλά και για τους εργαζόμενους σε αυτά. «Για εμάς είναι σημαντικό να δούμε τι υγειονομικά πρωτόκολλα χρειάζεται να εφαρμοστούν, προκειμένου να εξετάσουμε πώς αυτό είναι εφικτό να γίνει, να εκτιμήσουμε το κόστος και άλλα δεδομένα για να έχουμε μια σαφή εικόνα, ώστε να λάβουμε τις τελικές αποφάσεις».

Ωστόσο, για να ενισχυθεί ο εσωτερικός τουρισμός στην Ελλάδα, θα πρέπει να υπάρχουν μειώσεις τιμών στην διαμονή. «Είναι βέβαιο ότι θα αναδιαμορφωθούν οι τιμές μας για φέτος, χωρίς βέβαια να υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για μειώσεις» αναφέρει η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας. Μάλιστα, τουριστικοί πράκτορες ζητούν την διεύρυνση του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού και την ένταξη περισσότερων ομάδων.
Πηγή: karfitsa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου