Παρασκευή, 8 Μαΐου 2020

Οι αθλητές είναι ανεκτικοί στον ιό - Υπάρχει ο σχεδιασμός για ατομικές και στη συνέχεια ομαδικές προπονήσεις


Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος της Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας, και μίλησε για τους αθλητές και τον κίνδυνο να κολλήσουν κορωνοϊό, την πιθανότητα να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ και πότε θα υπάρχουν ξεκάθαρες απαντήσεις.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

«Οι αθλητές είναι νέοι άνθρωποι και είναι ανεκτικοί στον ιό και αν νοσήσουν θα γίνει πιθανώς χωρίς συμπτώματα. Ο κίνδυνος για τους αθλητές είναι μικρός, οι οδηγίες δεν είναι δύσκολες, γι΄αυτό και υπάρχει ο σχεδιασμός για ατομικές προπονήσεις στην αρχή και στη συνέχεια ομαδικές προπονήσεις, και ατομικά αθλήματα. Η εμπειρία από τον πρώτο καιρό και από τα ατομικά αθλήματα θα δούμε και την συνέχεια στα ομαδικά αθλήματα».

Για το αν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ: «Στο κομμάτι της υγείας του ποδοσφαιριστή θα είμαστε σε φάση να απαντήσουμε αν μπορεί να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Εξαρτάται πάρα πολύ από τους υπόλοιπους που βλέπουν ποδόσφαιρο. Αν δεν είμαστε προσεκτικοί και συνεχίσουν να συμβαίνουν όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες, τότε μπορεί να επιστρέψουμε πίσω. Πριν τα τέλη Μαΐου δεν μπορούμε να πούμε ακόμη αν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Για την ώρα φαίνεται πως τα παιχνίδια δεν θα υπάρχει κόσμος. Υπάρχουν παράγοντες που δεν ξέρουμε για το πως συμπεριφέρεται ο ιός, όπως η θερμοκρασία και αν θα τον εξαφανίσει ή όχι. Βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητα νερά και δεν έχουμε απαντήσεις σε όλα. Το βασικό είναι πως ο τερματοφύλακας δεν πρέπει να πιάνει το πρόσωπο του με τα χέρια του. Περιμένουμε την Γερμανία αλλά δεν ξέρουμε αν θα είναι θετικό ή αρνητικό παράδειγμα. Η Γερμανία έχει μεγαλύτερη διασπορά από εμάς, περισσότερα κρούσματα και περισσότερους νεκρούς, αλλά περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει και βλέπουμε».
Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου