Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020

Πρέπει να προφυλάξουμε την ΕΠΣ Πιερίας. Το ποδόσφαιρο μας σαν ΠΙΕΡΙΑ. Στην ΕΠΟ "χάνεται" η ...μπάλα


Όταν ακούς να μιλάνε για ποδόσφαιρο εκεί στην ΕΠΟ, στην εκάστοτε διοικητικά ΕΠΟ, νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε άλλο ποδοσφαιρικό κράτος και όχι στην Ελλάδα των ξένων διαιτητών, των διακοπών αγώνων στα ντέρμπι, του ποδοσφαιρικού παραλόγου, των στημένων και ξυλοδαρμένων διαιτητών κλπ κλπ κλπ.

Να έχουμε να λέμε κάνα δυο βδομάδες συνεχόμενα.

Σωτηρία δεν υπάρχει αυτό είναι δεδομένο, απλά στα θετικά καταγράφεται, είναι και φαίνεται, όταν έρχεται τυχαία κάποια επιτυχία με τις εθνικές μας ομάδες και χαμογελάει ο Έλληνας φίλαθλος. Ο σωστός αυτός που θέλει να δεί ποδόσφαιρο γιατί αγαπάει το άθλημα, όχι ο άρρωστος κάφρος ή το εξαρτημένο απο ναρκωτικά, ποτά και ουσίες ανθρωπάκι που κρύβεται στην ανωνυμία της κερκίδας για να βγάλει τα απωθημένα του.

Την ΕΠΟ την διεκδικούν για να κάνουν την δουλειά τους. Να παίξουν τα ...παιχνίδια τους με τους δικούς τους όρους. Και να κάνω μια πρόβλεψη??? Τα χειρότερα ακόμη δεν ήρθαν. Περιμένετε να δείτε τι έρχεται και μάλιστα ΣΥΝΤΟΜΑ στην ποδοσφαιρική Ελληνική πραγματικότητα της χώρας μας.

Κι ας μας αποδείξει κάποιος ότι είναι αλλιώς.
Όχι τώρα μόνο αλλά εδώ και πολλά χρόνια.

Το 2004 πήραμε το Ευρωπαϊκό και ποδοσφαιρικά απο εκείνη την περίοδο και μετά χανόμαστε χρόνο με χρόνο στην λήθη και την ανυπαρξία, όταν οι Πορτογάλοι με τους οποίους παίξαμε μαζί τελικό τότε, πήραν τελικά το Ευρωπαϊκό μετά απο χρόνια και συμμετέχουν ανελλιπώς σε κάθε μεγάλη διοργάνωση αποτελώντας πλέον ποδοσφαιρική υπερδύναμη στον παγκόσμιο χάρτη. Η Πορτογαλία, όχι η Αγγλία, η Ισπανία, η Γερμανία, η Ιταλία κλπ. Η Πορτογαλία.


Βάζουν τους Έλληνες διαιτητές να εκτελούν σαν πιόνια, σαν εκτελεστές τις βρώμικες αποστολές τους, με πρόσχημα να "εξαργυρώσουν" τα ...γραμμάτια και να αναρριχηθούν διαιτητικά στον χώρο τους. Στη συνέχεια απαξιώνουν την Ελληνική διαιτησία φέρνοντας ξένους διαιτητές για να σφυρίζουν στα ντέρμπι των ομάδων.
Αυτό λέγεται ξεφτίλα αλλά ποιός νοιάζεται. Ούτε τους ίδιους τους διαιτητές δείχνει να ενοχλεί γιατί φαίνεται πως κι αυτοί κάνουν την δουλειά τους και μάλιστα τους βολεύει όλο αυτό το παραποδοσφαιρικό κύκλωμα του οποίου γρανάζι είναι και συμμετέχουν...
Για τους μεγαλοπαράγοντες-μπιζναδόρους της ομοσπονδίας? Μόνο η κονόμα να προχωράει και οι δουλείτσες τους να γίνονται. Και άσε τον μ@λ@κ@ Έλληνα διαιτητή να ξεφτιλίζεται, να απαξιώνεται και να φαίνεται αυτός ο κακός που χαλάει το ποδόσφαιρο στην χώρα μας. Και συνεχίζει να τρώει το ...σανό ο Έλληνας φίλαθλος, που όπως πάντα βλέπει το δέντρο και χάνει το δάσος.

Και μέσα σε όλο αυτό η κάθε κυβέρνηση αντί να πάρει σοβαρά και ξεκάθαρα θέση υπέρ του αγνού φιλάθλου που πληρώνει και του αθλήματος, γίνεται το εργαλείο και ο σύμμαχος του συστήματος που έχει διαλύσει ποδοσφαιρικά κάθε τι το οποίο ελκυστικά προσκαλούσε τον κόσμο στα γήπεδα. Έμειναν οι κάφροι, οι άρρωστοι και οι αδιάφοροι στις εξέδρες, και κάτι Βασιλειάδηδες-Αυγενάκηδες και παπαγαλάκηδες-εντολοδόχοι πολιτικάντηδες, να διασύρουν πηγαίνοντας ακόμη πιο βαθιά στα λασπωμένα χώματα της ανυπαρξίας, το άθλημα.

Μόνη ελπίδα μας και απασχόληση μας το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
Οι άνθρωποι της γειτονιάς μας, αυτοί που πίνουμε μαζί καφέ και βλεπόμαστε καθημερινά μαζί στις πόλεις και τα χωριά μας. Αυτό πρέπει να στηρίξουμε και να προστατέψουμε σαν κόρη οφθαλμού. Μέσα απο αυτό θα χαμογελάσουμε ξανά και άν είμαστε τυχεροί, θα δούμε να ξεπετάγεται και κάποιος νεαρός καλός ποδοσφαιριστής που άν είναι τυχερός, τον βοηθήσει Ο Θεός και όλοι εμείς που είμαστε δίπλα στο άθλημα, θα βρεί την σωτηρία και το δρόμο του παίζοντας κάποια στιγμή σε μια ομάδα του εξωτερικού.

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος σωτηρίας ή ανάδειξης πλέον στην ποδοσφαιρική αυτή Ελλάδα.
Μόνο αλητεία, βρωμιά και ισοπέδωση... Και μια υπερβολικά αισιόδοξη και οφθαλμοφανής για τον ποιό άσχετο στο είδος, ευχή. Να κάνω ίσως λάθος..

Μπάμπης Πεΐδης
Παλαίμαχος Ποδοσφαιριστής
Αθλητικός Συντάκτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου