Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Θα προχωρήσει ή θα κολλήσει η "αναδιάρθρωση από τα κάτω";


Πέρυσι, όταν υλοποιήθηκε η αναρθολογική “αναδιάρθρωση της ΕΡΤ”, που αντί να μειώσει αύξησε τις επαγγελματικές ομάδες, οι οποίες δεν μπορούν μόνες τους να συντηρηθούν, αρκετοί, επιφανειακά κατά τη γνώμη μας, υποστήριζαν ότι οι “ανδιαρθρώσεις γίνονται από κάτω προς τα πάνω και όχι από πάνω προς τα κάτω”.

Λιγότερο από ένα χρόνο μετά, με αφορμή τις αποφάσεις που λήφθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού επιχειρείται αναδιάρθρωση από την ανάποδη. Δηλαδή “από κάτω προς τα κάτω”.

Οι οκτώ πρώτοι της Γ’ Εθνικής ζητούν να ανέβουν στη Football League αντί για τέσσερις που προβλέπει η προκήρυξη, επειδή το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής έληξε, μπαράζ δεν θα διεξαχθούν, ενώ η περίπτωση της κλήρωσης δεν έχει τεθεί από κανέναν στο τραπέζι.

Ο προέδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ, Π. Δημητρίου, μιλώντας στην ΕΡΑ Σπορ, παρουσίασε την άνοδό τους σχεδόν βέβαιη.

Οι “οχτώ” σπρώχνουν τις ΠΑΕ της Football League, οι οποίες με τη σειρά τους πιέζουν (κατά πλειοψηφία) για τη συγχώνευσή του πρωταθλήματός τους με αυτό της Super League 2 και τη δημιουργία ενός πρωταθλήματος με δύο ομίλους των 16 ομάδων.

Κάπου εκεί, δηλαδή στη Super League 2, η αναδιάρθρωση κολλάει. Οι ομάδες δεν την βλέπουν με καλό μάτι, ιδιαίτερα αν δεν συνδυαστεί με συγκεκριμένα οφέλη.

Σε επίπεδο Super League 1 η συζήτηση αδυνατίζει ακόμα περισσότερο. Παρότι υπάρχουν προτάσεις για αύξηση των ομάδων από ΠΑΟΚ, Πανιώνιο και Παναιτωλικό, η άρνηση της NOVA αποτελεί τροχοπέδη.

Αυτά επί του παρόντος. Διότι το θέμα της αναδιάρθρωσης θα αποτελέσει, μαζί με τις εκλογές της ΕΠΟ, τα “σίριαλ” του φετινού καλοκαιριού.
Πηγή: soccerplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου