Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Δήμος Κατερίνης: Κατεδάφιση επικίνδυνων - ετοιμόρροπων κτισμάτων στην Ολυμπιακή Ακτή


- Ικανοποιήθηκε ένα αίτημα δεκαετιών κατοίκων & φορέων τουρισμού του οικισμού
- Σε εξέλιξη εργασίες καθαριότητας &εξωραϊσμού στο παραλιακό μέτωπο

Ικανοποιώντας ένα πάγιο – διαχρονικό αίτημα των κατοίκων και του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων του οικισμού της Ολυμπιακής Ακτής,οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης προχώρησανσήμερα στην κατεδάφιση σταβλικών εγκαταστάσεων και ισόγειου κτίσματος, στην είσοδο του οικισμού της Ολυμπιακής Ακτήςβάσει των διατάξεων του Π.Δ. 13/22-04-29 «περί επικινδύνων οικοδομών».
Πιο συγκεκριμένα, κατεδαφίστηκαν δύο (2) ισόγειες παλαιές σταβλικές εγκαταστάσεις και ένα παλαιό ισόγειο κτίσμα, κατασκευασμένα από τσιμεντόλιθους και πλινθοδομή αντίστοιχα, που σύμφωνα με αυτοψία του τμήματος Δόμησης και Ελέγχου Κατασκευών της Πολεοδομίας «βρίσκονταν σε κατάσταση οριακής ισορροπίας, παρουσίαζαν φθορές στα κουφώματα των ανοιγμάτων και επιπλέον ρωγμές στις τοιχοποιίες».
Ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, ο αντιδήμαρχος της Υπηρεσίας Δόμησης & Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Δ. Κατερίνης Γιώργος Νταντάμης και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Συμεωνίδης, συνοδευόμενοι από  υπηρεσιακούς παράγοντες βρέθηκαν στον οικισμό της Ολυμπιακής Ακτής, στη διάρκεια των εργασιών κατεδάφισης.


ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ
Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος: «Στη διαρκή μέριμνα για την προετοιμασία του συνόλου των υποδομών στο παραλιακό μέτωπο, προκειμένου να είναι έτοιμο να υποδεχτεί επισκέπτες, θέματα υποδομών, χρονίζοντα ζητήματα, καθώς και θέματα καθημερινότητας που συνδέονται με την εικόνα που αποκομίζουν οι επισκέπτες από τον τόπο μας τίθενται στο επίκεντρο του σχεδιασμού όλων των υπηρεσιών του Δήμου Κατερίνης.Παράλληλα, επιδιώκουμε να συνδυάσουμε την αναβάθμιση της εικόνας και της καθημερινότητας εν γένει στο παραλιακό μέτωπο, με την αποτελεσματικότερη προώθηση - προβολή του Δήμου Κατερίνης και ευρύτερα της Πιερίας ως τουριστικού προορισμού μέσω ενός συντονισμένου σχεδιασμού όλων των εμπλεκομένων φορέων».


ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΣΕ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ
Όπως τόνισεο αρμόδιος Αντιδήμαρχος της Υπηρεσίας Δόμησης & Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Δ. Κατερίνης Γιώργος Νταντάμης:«Μετά την κατεδάφιση του κτίσματος του «ΦΑΡΟΥ», με αγαστή συνεργασία η Υπηρεσία Δόμησης και η Υπηρεσία Τεχνικών Έργων του Δήμου Κατερίνης, συνεχίζουμε τον καθαρισμό της παραλιακής ζώνης Ολυμπιακής Ακτής – Παραλίας. Με τη συναίνεση του κατέχοντος την έκταση,δώσαμε σήμερα άμεσα λύση σε μία εκκρεμότητα πολλών δεκαετιών.
Τα οικήματα που κατεδαφίστηκαν ήταν επικινδύνως ετοιμόρροπα από απόψεως στατικής, δομικής και έχρηζαν άμεσης κατεδάφισης, ενώ η ύπαρξη τους σε κομβικό σημείο του παραλιακού μετώπου συνιστούσε προσβολή για την εικόνα της τουριστικής ζώνης του οικισμού. Τηρήσαμε έτσι το λόγο και τη δέσμευσή μας προς τους δημότες».
Αξίζει να σημειωθεί, ότι, συνεχίζονται και οι εργασίες εξωραϊσμού στην πλατεία και στο πάρκο του οικισμού της Ολυμπιακής Ακτής, ενώ γίνονται όλα όσα είναι απαραίτητα, προκειμένου να υπάρχει ασφαλής πρόσβαση για όλους και καθαριότητα.Γενικότερα, σε όλο το παραλιακό μέτωπο του Δήμου και  εν όψει της τουριστικής περιόδου τα συνεργεία έχουν πιάσει δουλειά εδώ και καιρό, προκειμένου οι παραλίες να είναι καθ’ όλα έτοιμες για να υποδεχτούν  ντόπιους και ξένους επισκέπτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου