Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Ο κορωνοϊός δεν ακυρώνει την πολιτιστική ζωή της χώρας σύμφωνα με τις δηλώσεις της υπουργού πολιτισμού, κας Λίνας Μενδώνη


       Μήνυμα αισιοδοξίας για τον πολιτισμό στη χώρα μας, εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού, έστειλε η υπουργός πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης.

       Η υπουργός εξήγγειλε μια σειρά μέτρων που θα ληφθούν για τον πολιτισμό, τον καλλιτεχνικό κόσμο και τα πολιτιστικά δρώμενα.
    Αναφορικά με τα τελευταία, η κ. Μενδώνη ανακοίνωσε ότι από τις 15 Ιουλίου θα μπορούν να πραγματοποιούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις και δρώμενα σε ανοικτούς χώρους, με παρουσία κόσμου ως το 40% της πληρότητας τους και ακριβή ταξιθεσία τόσο σε καθήμενους, όσο και όρθιους.
     
Παράλληλα, επισήμανε τα μέτρα πρόληψης και τους υγειονομικούς κανόνες που θα πρέπει να τηρούνται, τόσο από τους διοργανωτές, τους συμμετέχοντες και τους θεατές, σημειώνοντας ότι τις επόμενες μέρες το Υπουργείο Πολιτισμού θα αποστείλει τα πρωτόκολλα και τις σχετικές οδηγίες στους εμπλεκόμενους φορείς και συμπλήρωσε ότι έγκειται στον κάθε διοργανωτή να αποφανθεί το κατά πόσο θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσει κάθε εκδήλωση.

     Ακόμη, όπως ανέφερε η υπουργός, με πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ, δημοτικοί πολιτιστικοί χώρου θα παραχωρούνται δωρεάν προκειμένου να διευκολύνονται όσοι επιθυμούν να διοργανώσουν εκδηλώσεις σε αυτούς.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου