Παρασκευή, 8 Μαΐου 2020

Ιδιοκτήτες γυμναστηρίων: «Καταστρεφόμαστε αν δεν ανοίξουμε»


Μεγάλη η ανησυχία των ιδιοκτητών γυμναστηρίων καθώς οι επιχειρήσεις τους παραμένουν κλειστές. Πώς προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα;

Ο Μάιος είναι ο μήνας που υπό φυσιολογικές συνθήκες τα γυμναστήρια θα ήταν γεμάτα κόσμο που θα προετοιμαζόταν για την έξοδο στις παραλίες. Προς το παρόν όλα τα γυμναστήρια της χώρας παραμένουν κλειστά λόγω κορωνοϊού και σύμφωνα με ρεπορτάζ του newsit.gr η αγωνία του κλάδου είναι μεγάλη καθώς τα έξοδα τρέχουν και τα έσοδα κόπηκαν

Τέτοια εποχή τα γυμναστήρια ήταν γεμάτα από κόσμο λόγω έλευσης και του καλοκαιριού. Όμως, οι πόρτες των γυμναστηρίων είναι κλειστές με έναν ολόκληρο κλάδο να αναστενάζει. Οι ιδιοκτήτες των γυμναστηρίων εκφράζουν την αγωνία τους μέσα από το newsit.gr.

Όπως αναφέρει στο newsit.gr o γενικός γραμματέας του πανελλήνιου συνδέσμου γυμναστηρίων Δώρος Κλεοβούλου, κανένας από τους εμπλεκόμενους κυβερνητικούς φορείς δεν είναι σε θέση να ορίσει μια ημερομηνία, κατά την οποία τα γυμναστήρια της χώρας θα ανοίξουν ξανά.

«Ο κλάδος βρίσκεται σε απόγνωση, καθώς παρά τις οχλήσεις μας ακόμα δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη για τα γυμναστήρια, με αποτέλεσμα τα έξοδα κάθε μήνα να τρέχουν. Δεν μιλάμε για μαγαζιά, αλλά για γυμναστηριακούς χώρους με τους περισσότερους να ξεπερνούν τα 600 τ.μ, που σημαίνει πως τα ενοίκια ακόμα και με την μείωση του 40% είναι μεγάλα». Σύμφωνα με τον κ. Κλεοβούλο η πανδημία του κορωνοϊού τείνει και να τον αφανίσει, στην περίπτωση που δεν βρεθούν άμεσα λύσεις.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία το τρίμηνο της Άνοιξης που παραδοσιακά αυξάνονταν πάντα το πελατολόγιο μας το χάσαμε τελείως. Αν υποθέσουμε πως θα ανοίξουμε τον Ιούλιο, μιλάμε πάλι για ένα χαμένο διάστημα, αφού στη μέση του καλοκαιριού πέρα από τους σταθερούς πελάτες, σχεδόν κανένας άλλος δεν έρχεται να γυμναστεί γιατί οι περισσότεροι σκέφτονται τις διακοπές τους. Από την άλλη υπάρχουν τα προπληρωμένα συμβόλαια τα οποία αν δεν τα καλύψουμε θα χάσουμε τον κόσμο που μας εμπιστεύεται. Αν υποθέσουμε πως αυτά θα αρχίσουμε να τα καλύπτουμε από Σεπτέμβρη και με βάση τους ήδη χαμένους μήνες, αυτό σημαίνει πως λεφτά θα δούμε πάλι στα ταμεία των επιχειρήσεων μας, καλώς εχόντων των πραγμάτων, αν η χώρα δεν βιώσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας, για το οποίο όλοι ανησυχούμε, το 2021 πλην ελαχίστων περιπτώσεων».

Πώς προετοιμάζονται τα γυμναστήρια
Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Θεσσαλονίκης με ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook παραθέτει τις οδηγίες για το άνοιγμα των γυμναστηρίων. Οδηγίες που δίνουν μια εικόνα της επόμενης ημέρας:

1)Καθαρισμός και απολύμανση των χωρών καθημερινά με το κλείσιμο ή πριν το άνοιγμα και περιοδικά όλη την ημέρα (και με τη βοήθεια του προσωπικού)

2)Απολυμαντικά σπρέι και αντιμικροβιακά υγρά μαντηλάκια σε όλους τους χώρους

3)Τοποθέτηση Plexiglass αν και εφόσον μας επιβληθεί (υποδοχή,ανάμεσα σε μηχανήματα κτλ)

4)Μάσκες και γάντια στην υποδοχή για δωρεάν διάθεση προς τους πελάτες και σύσταση ότι πρέπει να έχουν μαζί τους κατά την χρήση

5)Υποχρεωτική μάσκα και γάντια μίας χρήσης από το προσωπικό

6)Σήμανση Οργάνων, με ειδικές κορδέλες στο χώρο, που δεν θα χρησιμοποιούνται

7)Είσοδος ασκουμένων με μάσκα-γάντια-πετσέτα-καθαρά παπούτσια (έλεγχος στην υποδοχή και ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ καθαρισμός με απολυμαντικό από τους ασκούμενους,των σημείων επαφής τους ,μετά τη χρήση)

8)Έλεγχος κάθε στιγμή για την παρουσία στο χώρο ακριβή αριθμού ατόμων που επιτρέπετε, ανάλογα με τα τετραγωνικά (χρήση μόνο μετά από ραντεβού στα μικρά γυμναστήρια-στούντιο)

9)Λειτουργία των αιθουσών ομαδικών προγραμμάτων ΜΟΝΟ με ραντεβού με περιορισμένο αριθμό μελών και υποχρεωτικό κενό μιας ώρας για απολύμανση του χώρου

10)Πρόταση για Μη Χρήση αποδυτηρίων το πρώτο διάστημα της επαναλειτουργίας μας
Πηγή: newsit.gr, Σύλλογος Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου