Τρίτη 12 Μαΐου 2020

ΕΠΣ Πιερίας: Το πιθανότερο να πέσουν οι ομάδες χωρίς μαθηματικές ελπίδες - Θα πέσει το κόστος της διαιτησίας - 90% ο Δίας θα σωθεί


Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά χθές ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πιερίας Στέργιος Τόκας. Ο έμπειρος Καριτσιώτης παράγοντας, έδωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον Μπάμπη Πεΐδη, η οποία έβγαλε αρκετές και σημαντικές ειδήσεις για τα ποδοσφαιρικά πράγματα της περιοχής μας.

Το κείμενο που ακολουθεί αναφέρει κάποια απο τα σημαντικότερα μέρη της χθεσινής κουβέντας στην εκπομπή, ενώ στο τέλος ακολουθεί όλη η συνέντευξη και ηχητικά, απο το Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης.

Είπε λοιπόν ο πρόεδρος της τοπικής μας ένωσης σε ερωτήσεις που του έγιναν:

"Από τα πιο ανταγωνιστικά και αξιόπιστα τα φετινά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Πιερίας.  Προέχει η υγεία των ποδοσφαιριστών  γι αυτό και είμαστε από τις πρώτες ενώσεις που πήραμε την απόφαση να διακόψουμε.  Η κεντρική οδηγία της ΕΠΟ, αναφέρει ότι πλέον τα πρωταθλήματα σταματούν οριστικά, να επικυρωθούν οι βαθμολογίες και να δούμε τι θα κάνουμε για τη νέα χρονιά.
Ξεκινήσαμε σαν ΕΠΣ Πιερίας να δουλεύουμε την επόμενη χρονιά αλλά περιμένουμε και τη Γ΄Εθνική όπου εκεί δεν έχουν ακόμη ξεκαθαρίσει τα πράγματα, οι δικές μας κατηγορίες εξαρτώνται από αυτήν γιατί δεν ξέρουμε πόσες ομάδες θα πέσουν πρίν κάνουμε τις οριστικές μας ανακοινώσεις.
Την Πέμπτη έχουμε ένα συμβούλιο για τα τρέχοντα θέματα και μετά έχουμε την αιμοδοσία στις εγκαταστάσεις της ΕΠΣ Πιερίας στη Ν. Έφεσο.
Υπάρχουν σενάρια τόσο στα τοπικά πρωταθλήματα όσο και στη Γ΄Εθνική για τις ομάδες που θα πέσουν κατηγορία. Κατά 90% πιστεύω ο Δίας θα παραμείνει στην κατηγορία.
Θα είναι ευχάριστο να έχουμε του χρόνου 3 ομάδες στη Γ΄Εθνική και να συγχαρώ τον Πιερικό για την άνοδο στην επόμενη κατηγορία. Να δούμε βέβαια σε ποια αφού κι εκεί περιμένουμε να δούμε ποιο σενάριο θα επικρατήσει.
Σίγουρα θα υπάρξουν ομάδες που θα δυσκολευτούν τη νέα χρονιά κι αυτό είναι ένα θέμα το οποίο συζητάμε από τώρα. Θέλουμε να περάσουμε κάποιες αλλαγές για να βοηθήσουμε κι εμείς τα σωματεία στο οικονομικό.
Ήδη έχω μιλήσει με τον κ. Κουκοδήμο, θα το κάνω και με τους υπόλοιπους δημάρχους, για να ελαφρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο το κόστος της διαιτησίας.
Για το νέο γήπεδο έχουμε ήδη ευχάριστα νέα αφού βγήκε σε δημοπράτηση, στις 18 Μαΐου θα κατατεθούν οι δημοπρασίες, 22 θα φανεί ποιος εργολάβους να αναλάβει το έργο  και σε ένα χρόνο βάση σύμβασης, το έργο θα πρέπει να παραδοθεί στην ΕΠΣ Πιερίας.
Ανεβάσαμε πολύ το επίπεδο στο κομμάτι των ομάδων προεπιλογής των εθνικών ομάδων. Πήραμε δυο προπονητές, παρουσιάσαμε ένα πολύ καλό πρόσωπο και πλέον έχουμε έναν δικό μας άνθρωπο στις εθνικές ομάδες με τον οποίο συνεργαζόμαστε, τον Παναγιώτη Αμανατίδη.
Οι ομάδες της Πιερίας που πήγαιναν μπροστά, ήταν αυτές που είχαν πολλά παιδιά από την περιοχή μας. Γίνεται πολύ καλή δουλειά στο νομό μας τα τελευταία χρόνια κι αυτό θα αρχίσει τώρα να φαίνεται.
Θα πρέπει οι παράγοντες να πιστέψουν στα δικά μας παιδιά και να τα δώσουν περισσότερες ευκαιρίες. Υπάρχει πολύ ταλέντο στην περιοχή μας. Ο αριθμός των ομάδων στα τμήματα υποδομής, έχει ανέβει κατακόρυφα. Από 800 παιδιά που είχε όταν αναλάβαμε την ΕΠΣ, σήμερα έχει 1200. "



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου