Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Ανοίγουν στις 25 Μαΐου εστιατόρια και καφέ

Ανοίγουν στις 25 Μαΐου εστιατόρια και καφέ, καθώς έγινε δεκτή η εισήγηση της κυβέρνησης από τους λοιμωξιολόγους. Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται άμεσα, ενδεχομένως και σήμερα το απόγευμα και θα αφορούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τους κανόνες δηλαδή με τους οποίους θα λειτουργήσει η εστίαση.
Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση ζήτησε από την Υγειονομική Επιτροπή των ειδικών να εξετάσει το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα τα καταστήματα εστίασης, καφέ κλπ, εφόσον φυσικά τα επιδημιολογικά δεδομένα της εξέλιξης της πανδημίας  το επιτρέπουν.

Εξάλλου η άρση των περιοριστικών μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ για την αντιμετώπιση της πανδημίας συνεχίζεται, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα και τη γνώμη των ειδικών και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, ώστε με σταδιακά, αλλά σταθερά βήματα να επιστρέψουμε σε μια νέα καθημερινότητα.

Αντισηπτικά στα τραπέζια, αλατοπίπερο μιας χρήσης και τραπέζι 5 ατόμων
Τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν ξανά οι επιχειρήσεις εστίασης αποκαλύπτει το δελτίο του Open TV, σύμφωνα  πληροφορίες που προέρχονται από αξιόπιστη πηγή που συμμετέχει στις διαβουλεύσεις μεταξύ των λοιμωξιολόγων και των στελεχών της κυβέρνησης. Αυτό που έχει κλειδώσει είναι σίγουρα πως τα τραπέζια που θα στηθούν στα εστιατόρια θα είναι τεσσάρων ατόμων ή 5 εάν υπάρχει πενταμελής οικογένεια με 3 ανήλικα.

Αλάτι, πιπέρι και ντρεσινγκ θα είναι όλα μιας χρήσης για να ελαχιστοποιηθεί η επαφή των αντικειμένων από άνθρωπο σε άνθρωπο
Αντισηπτικά στα τραπέζια
Μάσκες, γάντια για το προσωπικό
Ανεμιστήρες στους κλειστούς χώρους που θα «βλέπουν» προς τα έξω
Όχι στον κλιματισμό
Το μεγάλο «αγκάθι» στη διαβούλευση με τους λοιμωξιολόγους είναι το πόσα τραπέζια θα στηθούν αφού από τη μια είναι τα υγειονομικά πρωτόκολλα που πρέπει να τηρούνται και από την άλλη η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.Πηγή : Ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου