Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Το Plan Β συμφέρει τον Πιερικό - Οι πρωταθλητές της Γ΄Εθνικής απευθείας στην Football League


Η πανδημία του κορονοϊού σταμάτησε τη δράση στα Ελληνικά πρωταθλήματα και πλέον μένει να φανεί αν το ‘’λουκέτο’’ θα είναι οριστικό και ποιες θα είναι οι επιπτώσεις μιας τέτοιας απόφασης.

Στην Super League 1  αναμένεται να αποφασίσει στις 24 Απριλίου για την τύχη του φετινού πρωταθλήματος, με την οριστική διακοπή του να βρίσκεται στο τραπέζι, παρά τις απειλές που υπάρχουν από πλευράς UEFA, στην περίπτωση που αποφασιστεί οριστικό «λουκέτο», θα υπάρξει και σημαντική οικονομική χασούρα.

Στην Super League 2 και Football League υπάρχει αναμονή των εξελίξεων και αναμένεται και εδώ μέσα στον τρέχων μήνα να παρθούν οι τελικές αποφάσεις, που θα κρίνουν το μέλλον των δύο πρωταθλημάτων.

Ωστόσο, υπάρχει στο τραπέζι ένα σενάριο σαν εναλλακτική λύση, σε περίπτωση που αποφασιστεί οριστικό “λουκέτο” στα εθνικά πρωταθλήματα. Ένα σενάριο που στηρίζεται και επικροτείται όλο και από περισσότερο ομάδες, ενώ παράλληλα δείχνει να είναι και το πιο δίκαιο στην υπάρχων φάση που βρίσκονται τα εθνικά πρωταθλήματα, που θέλει και αύξηση των ομάδων σε όλες τις εθνικές κατηγορίες.

Συγκεκριμένα, το σενάριο αυτό θέλει στην Superleague  1, από την στιγμή που έχει ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος, να επικυρωθεί ως έχει η βαθμολογία και με την βαθμολογική κατάσταση της κορυφής να έχουμε και τα ανάλογα ευρωπαϊκά εισιτήρια.
Δεν θα έχουμε υποβισμαμό καμίας ομάδας, με τις δύο πρώτες ομάδες της Superleague  2 (ΠΑΣ Γιάννινα και Απόλλων Σμύρνης) να συμπληρώνουν την νέα Superleague  1 της περιόδου 2020/21, με τις ομάδες να αυξάνονται από 14 σε 16.

Στην Superleague  2, θα έχουμε επικύρωση της υπάρχων βαθμολογίας, με τις δύο πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα ΠΑΣ Γιάννινα και Απόλλων Σμύρνης (όπως αναφέραμε και παραπάνω)  να κερδίζουν την άνοδο στην Superleague  1.

Όσο για τον υποβιβασμό, θα υποβιβαστούν ο Απόλλων Πόντου (Καλαμαριά) και ο ΑΟ Κασσιώπης Κέρκυρας.

Επίσης θα έχουμε την άνοδο 8 ομάδων από την Football League και να συμπληρώνουν  την νέα κατηγορία της σεζόν 2020-20 που και εδώ αυξάνονται από 12 σε 16 οι ομάδες.

Τέλος,  στην Football League θα έχουμε και εδώ όπως στην Super League 1 και 2 επικύρωση της υπάρχων βαθμολογίας, με τις 8 πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα (Τρίκαλα, Ιωνικός, Διαγόρας, Νίκη Βόλου, ΟΦ Ιεράπετρας, Καβάλα, Βέροια, Ολυμπιακός Βόλου) να κερδίζουν την άνοδο στην Superleague 2.

Όσο για τον υποβιβασμό, δεν θα έχουμε καμίας ομάδας τον υποβιβασμό, ενώ οι 8 πρωταθλητές των ομίλων της Γ Εθνικής που θα συμπληρώσουν την νέα κατηγορία της σεζόν 2020-20 που και εδώ αυξάνονται από 14 σε 16 οι ομάδες.

Αναλυτικά πως θα είναι οι κατηγορίες με βάση το παραπάνω σενάριο:

Superleague  1
Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ
ΑΕΚ
Παναθηναϊκός
ΟΦΗ
Άρης
Ατρόμητος
Λάρισα
Αστέρας Τρίπολης
Λαμία
Βόλος ΝΠΣ
Ξάνθη
Παναιτωλικός
Πανιώνιος
ΠΑΣ Γιάννινα
Απόλλων Σμύρνης

Superleague 2
Χανιά
Λεβαδειακός
Καραϊσκάκης
Απόλλων Λάρισας
Εργοτέλης
Παναχαϊκή
Πλατανιάς
Δόξα Δράμας
ΑΟ Τρίκαλα
Ιωνικός
Διαγόρας
Νίκη Βόλου
Ιεράπετρα
Καβάλα
Βέροια
Ολυμπιακός Βόλου

Football League
Αιγάλεω
Θεσπρωτός
Ιάλυσος
Ασπρόπυργος
Τρίγλια
Καλαμάτα
Απόλλων Πόντου
ΑΟΚ Κέρκυρα
Πιερικός
Επισκοπή
Πανσερραϊκός
Αλμωπός Αριδαίας
ΑΕΠ Καραγιαννίων
Καλλιθέα ή Θύελλα Καμαρίου (ισοβαθμούν)
Ρόδος
Αστέρας Βλαχιώτη
Πηγή: infogoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου