Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Ευχές Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα


Φέτος, οι Άγιες Ημέρες του Πάσχα, βρίσκουν τη χώρα μας και όλη την υφήλιο, να δοκιμάζεται από μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, για την οποία καλούμαστε να επιδείξουμε τη δέουσα υπευθυνότητα και σοβαρότητα, να μείνουμε αισιόδοξοι σπίτι μας, για να διαφυλάξουμε το συλλογικό αγαθό της υγείας, να προστατεύσουμε τους ανθρώπους που αγαπάμε και να βγούμε στο τέλος νικητές.

Οι αντοχές, η υπομονή και οι δυνάμεις όλων μας, δοκιμάζονται καθημερινά. Ας μην ξεχνάμε, όμως, ότι ο δρόμος που οδηγεί στην Ανάσταση, δεν ήταν ποτέ ένας εύκολος δρόμος. Τα Θεία Πάθη, μας δείχνουν το δρόμο της υπομονής και της καρτερικότητας. Ο Γολγοθάς του Χριστού και η Αναστάσιμη λύτρωση, πρέπει να γίνουν πυξίδα ζωής και φάρος για όλους μας, για να προχωρήσουμε πιο δυνατοί στο αύριο.
Αυτή τη δύσκολη συγκυρία για την πατρίδα μας, η σκέψη και η καρδιά μας, βρίσκεται δίπλα σε αυτούς που με αυτοθυσία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος,  στο προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας αλλά και στα Σώματα Ασφαλείας, τους Στρατιωτικούς και Λιμενικούς, που βρίσκονται σε σύνορα και στα νησιά μας, που σηκώνουν το δικό τους σταυρό.

Εύχομαι, το  Άγιο Φως, να φωτίσει το νου μας και με τη δύναμη του Κυρίου Ιησού Χριστού μας και συναίσθηση της ατομικής ευθύνης, να παραμερίσουμε το ΄΄εγώ΄΄, να  πειθαρχούμε στις συστάσεις των γιατρών και της πολιτείας για το κοινό καλό, για να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια.
Με  βαθύτατη πίστη στον ελληνικό  λαό και στις δυνάμεις του, θα «Μείνουμε Σπίτι», ενωμένοι, αγαπημένοι και αποφασισμένοι, για να ξεπεράσουμε και αυτή τη δυσκολία.

Μετά τις δοκιμασίες και τα πάθη, ακολουθεί πάντα η Ανάσταση. Ο Χριστός νίκησε το θάνατο. Εμείς, με πίστη, ελπίδα, υπομονή, επιμονή και αγώνα θα κερδίσουμε τη ζωή.

Καλή Ανάσταση και Ευλογημένο Πάσχα!

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας
Σοφία Μαυρίδου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου