Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

ΣΗΜΕΡΑ - Καθοριστική τηλεδιάσκεψη για το μέλλον του ποδοσφαίρου


Μια πολύ σημαντική τηλεδιάσκεψη, και ίσως καθοριστική για το μέλλον του ποδοσφαίρου εν μέσω κορωνοϊού, είναι προγραμματισμένη για σήμερα (23/4) το πρωί.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης και αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για τα επόμενα βήματα στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, υπό το βάρος της πανδημίας.

Αρκετά είναι τα θέματα που θα βρίσκονται στην ατζέντα προς συζήτηση, ωστόσο το κυριότερο αφορά το μέλλον των πρωταθλημάτων της κάθε χώρας, τα οποία «πάγωσαν» λόγω της πανδημίας. Η κάθε χώρα είναι υπόλογη να αποφασίσει για το τι θα πράξει, γι’ αυτό και η UEFA θα δώσει «πράσινο φως» μόνο σε οτιδήποτε διαφέρει από τον αρχικό προγραμματισμό, όπως μία οριστική διακοπή ή ένας διαφοροποιημένος τρόπος διεξαγωγής (ολοκλήρωσης) του πρωταθλήματος.

Βάση του πιο πάνω ήταν και η ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη (21/4) μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης με τους γενικούς γραμματείς των Ομοσπονδιών μελών της. Η UEFA κάνει αναφορά σε «ειδικές περιπτώσεις» πρωταθλημάτων που για τον α’ ή β’ λόγο δεν μπορούν να ολοκληρωθούν και πολύ πιθανόν να δώσει κατευθυντήριες γραμμές στις χώρες αυτές, για το πως μπορούν να προχωρήσουν.

Συζήτηση θα γίνει ασφαλώς και για το τι μέλλει γενέσθαι με τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, Champions και Europa League. Πιθανόν να ανακοινωθούν ημερομηνίες επανεκκίνησης των δύο διοργανώσεων, το κατά πόσο θα είναι εφικτή η παρουσία του κόσμου, καθώς και τα σενάρια περί κατάργησης του VAR λόγω των κοντινών αποστάσεων στο control room.

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη θα γίνει συζήτηση όχι μόνο για τη φετινή σεζόν, αλλά και για την επόμενη. Θεωρείται δεδομένο ότι θα προκύψει σχετική καθυστέρηση στην έναρξη της νέας σεζόν, αφού η πανδημία του κορωνοϊού και η εξέλιξη της τρέχουσας περιόδου θα έχουν αντίκτυπο και στην επόμενη.
Πηγή: thessports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου